Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2017,
20.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Medveščak Zagreb legionarji Sapa Fehervar Dornbirn VSV Beljak KAC Celovec Graz 99ers Ken Ograjenšek Miha Verlič Mark Čepon Nik Simšič Gašper Krošelj Žiga Pance Mitja Robar Luka Gračnar Luka Vidmar Aleš Mušič Miha Štebih liga EBEL

Nedelja, 17. 9. 2017, 20.07

6 let, 7 mesecev

Liga EBEL, 3. in 4. krog

Razigrani Verlič spet mož odločitve, Krošelj poškodovan, Salzburg do prve zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Miha verlič Jan Urbas | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Beljaški orli so v 4. krogu lige EBEL po pravi goleadi s 6:5 premagali Linz. Kar tri zadetke, tudi zmagovitega, je dosegel slovenski napadalec Miha Verlič. Hokejisti Salzburga so le prišli do prve točke in zmage v tej sezoni. Rdeči biki, katerih član je tudi slovenski vratar Luka Gračnar, so s 6:3 premagali aktualne podprvake Celovčane, za katere igra branilec Mitja Robar. Ob zmagi nad Dornbirnom se je poškodoval Gašper Krošelj.

Dogajanje v 4. krogu lige EBEL

Slovenski reprezentančni napadalec, ki ga je trener Beljaka postavil tudi na branilsko mesto, Miha Verlič je na četrti tekmi svojemu moštvu prinesel še drugo zmago v sezoni. Visokorasli Štajerec je v Linzu najprej zadel za znižanje na 1:2, dobrih pet minut pred koncem izenačil na 5:5, slabih pet minut pred koncem pa zadel za zmago s 6:5. Za Korošce je to tretja zmaga, še drugič se je pod zmagoviti zadetek podpisal Verlič.

Salzburžani so le končali točkovno sušo te sezone. Pred domačimi gledalci so v 46. minuti proti Celovcu povedli s 5:0, nato pa navijače držali v negotovosti vse do konca srečanja. Celovčanom so namreč dopustili, da so se približali na 5:3, z zadetkom v prazen gol pa je John Hughes postavil končnih 6:3 za rdeče bike. Gračnar tokrat za Salzburžane ni branil, Robar pa je ob porazu pomagal Korošcem.

Do prve zmage je prišel tudi Medveščak. Zagrebčani so po podaljšku ugnali Dornbirn Žige Panceta, ta je podal ob porazu. Slovenski vratar Gašper Krošelj je za hrvaško moštvo branil le sedem minut in pol, nato je zaradi poškodbe pri rezultatu 1:1 prepustil svoje mesto Vilimu Rosandiću.

Madžarski Fehervar, pri katerem si kruh služita Aleš Mušič in Luka Vidmar, je doma tesno, z 1:2 izgubil z Znojmom.

Dunajčani so vknjižili še četrto zmago, s 3:1 so ugnali Bolzano in ostali stoodstotni. Krog sta v torek končala Gradec in Innsbruck. S 5:3 je zmagal prvi.

4. krog:

 

Dogajanje v 3. krogu lige EBEL

Robarjevi do prve zmage, Mušiču in Vidmarju slovenski obračun

Tretji krog je v petek prinesel slovenski obračun. Fehervar Luke Vidmarja in Aleša Mušiča je gostil v prvih dveh tekmah stoodstotni Beljak Mihe Verliča in Mihe Štebiha in ga ugnal s 3:0.  Slovenca sta k zmagi prispevala vsak po eno podajo.

Aleš Mušič | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Mitja Robar in soigralci Celovca so doma iskali sploh prve točke in jih dočakali z zmago s 3:1 nad Znojmom, ki je prvič izgubil. Slovenski branilec je podal za izenačenje na 1:1. Manj uspešno se je srečanje končalo za Kena Ograjenška in njegov Gradec, ki je pred domačimi gledalci tesno, z 2:3, izgubil z Linzem.

Žiga Pance je z Dornbirnom gostoval pri svojem nekdanjem klubu Bolzanu in izgubil (4:1), Italijani so zmagali prvič v tej sezoni.

V soboto sta krog končala Innsbruck in Medveščak, kjer igrajo Gašper Krošelj, Sašo Rajsar, Nik Simšič in Mark Čepon. S 3:1 so bili uspešnejši Avstrijci. Krošelj je za Zagrebčane branil celotno srečanje in zaustavil 31 strelov od 34.

Salzburg še edini brez točk

Salzburžanom v tej sezoni za zdaj ne gre po željah. V četrtek so izgubili še tretje srečanje. Tokrat jih je s 4:0 premagal Dunaj, pa čeprav so ga dodobra nadstreljali (razmerje v strelih 38:29).

Luka Gračnar je po tretjem prejetem zadetku svoje mesto prepustil Bernhardu Starkbaumu. Salzburg je po treh tekmah še brez točk. | Foto: Sportida Luka Gračnar je po tretjem prejetem zadetku svoje mesto prepustil Bernhardu Starkbaumu. Salzburg je po treh tekmah še brez točk. Foto: Sportida

V vratih prvakov je blestel nekdanji vratar Olimpije J. P. Lamoureux, zaustavil je vseh 38 strelov, medtem ko Luka Gračnar, ki je začel tekmo za Salzburg, ni bil tako razpoložen. Slovenski čuvaj mreže je po tretjem prejetem zadetku v 28. minuti (ubranil je 12 strelov od 15) svoje mesto prepustil Bernhardu Starkbaumu.

V soboto bosta krog končala Innsbruck in Medveščak, kjer igrajo Gašper Krošelj, Sašo Rajsar, Nik Simšič in Mark Čepon.

Tretji krog:

Ne spreglejte