Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 12. 2016,
7.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NHL Philadelphia Flyers

Ponedeljek, 12. 12. 2016, 7.51

6 let, 7 mesecev

Liga NHL, 11. december

Letalci iz Philadelphie v podaljšku vendarle do devete zaporedne zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Brayden Schenn NHL | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hokejistom Philadelphie Flyers je na gostovanju v Detroitu uspelo uloviti še deveto zaporedno zmago. Po izenačeni igri so v podaljšku z 1:0 strli odpor Rdečih kril. Anže Kopitar je imel prost večer.

Ponoči je bilo v ligi NHL na sporedu osem tekem. Hokejisti New York Rangers so se v severnoameriški ligi NHL točkovno (41) izenačili z najboljšo ekipo vzhodne konference in lige Montreal Canadiens, potem ko so doma s 5:0 premagali New Jersey Devils.

Eden junakov newyorške zmage je bil finski vratar Antti Raanta, ki je ustavil vseh 19 strelov tekmecev in prišel do svojega drugega zaporednega in šestega "shutouta" v karieri. "Naši fantje so opravili dobro delo, vedno sem videl plošček. Do 'shutouta' na takšnih tekmah pa prideš tako, da moram najprej jaz obraniti strel, soigralci pa potem poberejo odbit plošček," je pojasnil Rantta. V napadu New Yorka je bil najbolj razpoložen Chris Kreider z golom in podajo.

Finski vratar Antti Raanta je ustavil vseh 19 strelov tekmecev in prišel do svojega drugega zaporednega in šestega "shutouta" v karieri. | Foto: Getty Images Finski vratar Antti Raanta je ustavil vseh 19 strelov tekmecev in prišel do svojega drugega zaporednega in šestega "shutouta" v karieri. Foto: Getty Images

Le točko manj kot Rangers imajo Chicago Blackhawks, vodilna ekipa zahodnega dela lige. Tokrat je s 3:1 ugnala Dallas Stars, gole za zmagovalce pa so dosegli Marian Hossa, Artem Anisimov in Artemi Panarin. Washington Capitals, ki imajo na vzhodu štiri točke manj od Rangers in Canadiens, so s 3:0 odpravili Vancouver Canucks. Aleks Ovečkin je k zmagi prispeval gol in podajo. Braden Holtby je vpisal svoj 25. karierni "shutout".

Druga ekipa zahodne konference St. Louis Blues pa je tokrat izgubila v gosteh pri Minnesoti Wild. Za četrto zaporedno zmago gostiteljev, ki so na petem mestu zahodne konference, so zadeli Matt Dumba, Nino Niederreiter in Mikael Granlund.

Anaheim Ducks, tretja ekipa zahoda, so s 5:1 odpravili Ottawo Senators, Antoine Vermette in Corey Perry sta prispevala po gol in podajo za Kalifornijce. Edmonton Oilers, ki imajo ob dveh tekmah več toliko točk kot Anaheim (35), so s 3:2 premagali Winnipeg Jets. Izjemni novinec v vrstah gostov Patrik Laine je odločil tekmo, potem ko je plošček preusmeril v lastno mrežo. Zadetek so sicer pripisali Mark Letestuju, ki je tako tekmo končal z dvema zadetkoma.

Philadelphia Flyers, četrti na vzhodu, so po podaljšku z 1:0 slavili pri Detroit Red Wings, kar je bila že njihova deveta zaporedna zmaga (najdaljši njihov niz v zadnjih dveh desetletjih), Toronto Maple Leafs pa so doma z 1:3 izgubili proti Colorado Avalanchu. Semjon Varlamov je pri gostih obranil kar 51 strelov.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, osmi na zahodu, bodo v noči na sredo gostovali v Buffalu.

Liga NHL, 11. december:

Anaheim Ducks : Ottawa Senators 5:1
Cramarossa, Perry, Vermette, Ritchie, Vatanen; Dzingel

Detroit Red Wings : Philadelphia Flyers 0:1 (podaljšek)
Schenn

Washington Capitals : Vancouver Canucks 3:0
Ovečkin, Williams, Wilson

Minnesota Wild : St. Louis Blues 3:1
Dumba, Niederreiter, Granlund; Tarasenko

Chicago Blackhawks : Dallas Stars 3:1
Hossa, Anisimov, Panarin; Shore

New York Rangers : New Jersey Devils 5:0
Kreider, Miller, Skjei, Pirri, Vesey

Toronto Maple Leafs : Colorado Avalanche 1:3
Gardiner; Rantanen, MacKinnon, Comeau

Edmonton Oilers : Winnipeg Jets 3:2
Klefbom, Letestu (2); Perreault, Thorburn

Ne spreglejte