Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2017,
14.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Marcel Rodman legionarji Sabahudin Kovačević Žiga Jeglič Jan Muršak liga KHL priprave Torpedo Nižni Novgorod

Nedelja, 20. 8. 2017, 14.45

6 let, 6 mesecev

"Legionarske vode"

Slovenca v novo sezono s popotnico turnirske zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Jan Muršak Žiga Jeglič | Foto Hokejska zveza Slovenije

Foto: Hokejska zveza Slovenije

KHL-ovec Torpedo Nižni Novgorod Žige Jegliča in Jana Muršaka bo v deseto sezono lige KHL vstopil s popotnico turnirske zmage na Bodensee Cup.

V ponedeljek se začenja deseta sezona Kontinentalne hokejske lige. Pred novim tekmovalnim obdobjem v razširjeni ruski ligi je Torpedo Nižni Novgorod slovenskih napadalcev Žige Jegliča in Jana Muršaka osvojil turnir Bodensee Cup.

Rusko moštvo je najprej s 4:1 premagalo švicarskega prvoligaša Thurghau. Jeglič je ob zmagi zadel, Muršak, ki je izpustil kopico pripravljalni tekem, pa podal. Torpedo se je v soboto udaril še z nemškim prvoligašem Schwenningerjem in v boju za prvo mesto slavil s 3:0.

Moštvo slovenskih napadalcev prva tekma nove sezone lige KHL čaka v četrtek, ko bodo gostovali pri Yugri iz Hanti-Mansijska.

Sabahudin Kovačević se vrača na Slovaško

Klubsko vprašanje je razrešil še zadnji oklepnik z majske reprezentančne akcije, ko risom po klavrnem nastopu na svetovnem prvenstvu ni uspelo obstati med elito, in sicer Sabahudin Kovačević. Visokorasli Gorenjec se vrača v slovaško prvo ligo, kjer je za Poprad igral v sezonah 2011/12 in 2012/13.

Sabahudin Kovačević bo spet igral na Slovaškem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sabahudin Kovačević bo spet igral na Slovaškem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Steber obrambe se je za enoletno sodelovanje dogovoril s tamkajšnjim prvoligašem HC Nove Zamky. Klub je v zadnji sezoni zaigral med slovaško klubsko elito in obstal v četrtfinalu.

31-letnik je nazadnje igral v Belorusiji pri Junosti iz Minska, kjer je sodeloval s še enim reprezentančnim branilcem Klemnom Pretnarjem. Ta še naprej nosi dres beloruskega podprvaka. Kovačević je za Junost v prvenstvu odigral 26 tekem rednega dela (trije zadetki, deset podaj) in devet tekem končnice, na katerih je dvakrat podal. Z njim je zaigral tudi v ligi prvakov in beloruskem pokalu.

Marcel Rodman se je v novem dresu hitro znašel

Izkušeni hokejski napadalec Marcel Rodman se je pretekli teden predstavil navijačem nemškega drugoligaša Tölzer Löwen, konec tedna pa je na dveh pripravljalnih tekmah ob dveh zmagah že tresel mreže nasprotnikov.

Rodman bo tudi v prihodnje vztrajal v Nemčiji, kjer se, kot pravi, počuti dobro. Čeprav si je želel ostati v Bietigheimu – s tem klubom je leta 2013 postal prvak druge nemške lige, zanj pa je spet zaigral v drugi polovici lanske sezone in postal podprvak –, se je preselil k novopečenemu drugoligašu Tölzer Löwen. Ta bo sestavljen iz nekaj izkušenih članov in mladih, željnih dokazovanja.

"Po lanski sezoni nisem vedel, kakšna bo moja prihodnost. Ostal bi pri Bietighemu, a tam stavijo na mlajše igralce. Pogovor s Christianom Donbeckom o ekipi Tölzerja me je navdušil. Imamo mlado ekipo, čakajo nas izzivi, a mislim, da bom s svojimi izkušnjami lahko pomagal pri vodenju moštva. Z veliko mladimi fanti, izkušenimi igralci in trdim delom bomo lahko rasli kot ekipa. Videli bomo, kako daleč nas bo to pripeljalo," je pretekli petek ob predstavitvi dejal 35-letni Slovenec. Že dan pozneje je pokazal, da bo eden od pomembnejših členov nemškega kolektiva.

Marcel Rodman se v Nemčiji dobro znajde. | Foto: Vid Ponikvar Marcel Rodman se v Nemčiji dobro znajde. Foto: Vid Ponikvar

Na prvi pripravljalni tekmi jim je v soboto nasproti stal novi ligaški tekmec Riessersse. Po preobratu so ga strli s 3:2, zmagoviti zadetek pa je prispeval Rodman. Dan pozneje so se udarili še s Starbulls Rosenheim, ki se je po zadnji sezoni preselil v nižji rang tekmovanja, in tudi drugega nasprotnika v pripravljalnem obdobju premagali. Ob zmagi s 6:3 je Rodman prispeval dva zadetka, najprej je zvišal na 2:0, nato pa zadel za vodstvo s 3:1.

Slovenski oklepnik, ki ne skriva želje, da bi še kdaj pomagal slovenski reprezentanci – nekdanji selektor risov Nik Zupančič ga ni uvrstil na seznam potnikov na majsko SP elitne divizije –, bo s klubskimi soigralci spet na delu v petek, ko se bodo še drugič pomerili z Rosenheimom.

Ne spreglejte