Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 11. 2015,
11.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings liga NHL Columbus Blue Jackets

Petek, 6. 11. 2015, 11.59

7 let, 12 mesecev

Kralji: Smo boljša ekipa, kot smo pokazali. To nam je jasno.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Los Angeles Kings so odigrali še tretjo tekmo v štirih dneh in Columbusu priznali premoč z 2:3. Trener Darryl Sutter in igralci so drug za drugim obžalovali neizkoriščene priložnosti.

Kalifornijcem se načrt, da bi v domačem Staples Centru hitro povedli in lažje nadzirali potek srečanja, na katerem je padlo kar nekaj srečnih zadetkov, ni izšel. Cam Atkinson je v sedmi minuti v vodstvo popeljal goste, ki na obračunu niso nikoli zaostajali. Brandon Dubinsky jim je še pred prvim odmorom priigral novo vodstvo 2:1, Gregory Campbell pa je v 11. minuti zadnjega dela, ko je Columbus spet oživel, zvišal na 3:1. Minuto pred koncem je po podaji Anžeta Kopitarja – kljub udarcu v glavo na torkovi tekmi je bil odločen, da zaigra – razpoloženega Sergeja Bobrovskega sicer premagal Jeff Carter, a je Kraljem nato zmanjkalo časa za kaj več kot tesen poraz z 2:3. V taboru gostiteljev so po srečanju obžalovali zapravljene priložnosti, ki so jih imel v prvih dveh tretjinah precej več kot Columbus. Ta je v prvih 40 minutah zmogel zgolj (!) osem strelov v okvir vrat, (Kralji 23), v drugi tretjini sploh prvič v zgodovini franšize ni niti enkrat streljal na gol. "Ko ekipo omejiš na zgolj osem strelov v dveh tretjinah in ob tem zaostajaš, mislim, da ne opravljaš dovolj dobrega dela pri izkoriščanju svojih priložnosti. Vsekakor to ni bila naša najboljša igra, takšna, kot smo jo kazali v zadnjem času. Upam, da se bomo iz tega kaj naučili," je bil poklapan slovaški orjak Milan Lucic.

"Za nami so trije težki večeri v štirih dneh. V prvi in drugi tretjini bi morali zadeti in povesti, v zadnjem delu pa ne bi smeli tako dolgo čakati na zadetek. Velika razlika je, ali braniš vodstvo ali poskušaš izenačiti. V prvi tretjini smo bili prepočasni, smo pa zelo dobro odigrali v drugi tretjini. Poskušali smo se priključiti, imeli veliko priložnosti, a nismo znali zadeti," je po petem porazu sezone dejal trener Darryl Sutter.

Strategovim besedam je prikimal tudi Jake Muzzin. "Ustvarjali smo si priložnosti, a morali bi jih izkoriščati. Veliko prometa je bilo pred njihovimi vrati, ploščka pa nismo spravili v njih. Smo boljša ekipa, kot smo pokazali tokrat. Mislim, da nam je to vsem jasno. Moramo se zbrati in osredotočiti na naslednjo tekmo (v soboto bodo gostili Florida Patnhers, op. a.)," je bil razočaran branilec. Nekaj besed je namenil še velikemu številu kazni (na vsaki strani 26 minut), ki so rušile ritem: "Izključitve so del igre. Pridejo tekme, ko jih je veliko. Takrat moraš ostati zbran in najti način, da ostaneš v ritmu."

Na drugi strani se je kljub črni drugi tretjini smejalo trenerju Johnu Tortorelli. Njegovi varovanci so po osmih zaporednih porazih na uvodu sezone zdaj na boljši poti – na zadnjih šestih tekmah so zmagali štirikrat. "Všeč mi je ekipni duh, fantje so se borili drug za drugega. Ko se je nekdo znašel v težavah, mu je drugi priskočil na pomoč. V zadnjem delu smo se dobro bojevali in obranili vodstvo. Mislim, da smo se dobro odzvali, in igrali, kot je bilo treba. S tem se začenja gradnja identitete kluba," je bil zadovoljen vodja predzadnjega kluba na vzhodu.

Ne spreglejte