Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2015,
22.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL Columbus Blue Jackets

Torek, 8. 12. 2015, 22.25

8 let

Kralji ostajajo kralji podaljškov, trener Columbusa: Moralo bi nas biti sram

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti moštva LA Kings z Anžetom Kopitarjem so v ligi NHL na turneji. Serijo šestih tekem v gosteh so začeli uspešno pri Columbusu. Naš hokejist se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Nov podaljšek in nova zmaga moštva La Kings. To letos na obračunih, ki so se končali v podaljšku, še ne pozna poraza – dobilo je vseh pet tekem. A pri Columbusu dolgo ni kazalo na peto zaporedno zmago Kalifornijcev. Domači so prek Scotta Hartnella in Matta Calverta v 35. minuti povedli z 2:0, Christian Ehrhoff pa je pred odhodom na drugi odmor poslal plošček za hrbet odličnega Sergeja Bobrovskega (ubranil je 33 od 34 strelov) in zaostanek znižal na 2:1.

Vse do minute in pol pred koncem rednega dela je Columbus, ki je bil v podrejenem položaju, držal tesno vodstvo, a ga je izničil njegov nekdanji igralec Jeff Carter. Sledil je podaljšek tri na tri, v katerem je postal junak Alec Martinez, ki je v zadnji minuti podaljšane igre ugnal čuvaja Curtisa McElhinneyja in odločil zmagovalca.

Columbus je tako izgubil vodstvo, tekmo in še vratarja Bobrovskega, ki je ledeno ploskev zaradi nerazkrite poškodbe zapustil pet minut pred koncem rednega dela pri vodstvu z 2:1. "Upamo, da ni nič hujšega. Do konca je bilo le še nekaj minut, bili smo presenečeni," je odhod prve hobotnice z ledu komentiral domači branilec Jack Johnson, krilni napadalec Cam Atkinson pa je pohvalil goste: "Dobre ekipe najdejo pot do zmage, še posebej takrat, ko nekdo vodi za zadetek. McElhinney nas je sicer popeljal do podaljška, čeprav si ga nismo želeli. Je, kar je. Imamo točko, moramo naprej."

Tortorella jezen, Sutter bi zmago že po rednem delu

Veliko bolj odkrito je svojo jezo pokazal trener John Tortorella. Njegove igralce, ki so jih Kralji nadigrali v številu strelov (razmerje strelov 41:23 za LA), je namreč v igri držal Bobrovski: "Igrali smo kot … Nimam besede za opis naše igre. Pri Philadelphii smo bili odlični, ne vem, kaj se nam je zgodilo v domači dvorani. To je bila igra 'moža s fantičem'. Moralo nas bi biti sram. Mene je. Očitno fantov ne znam pripraviti na take tekme. Sram me je tega, kako smo igrali."

Na drugi strani je bil s prevlado svojih varovancev – odigrali so tretjo tekmo v štirih dneh – lahko zadovoljen Darryl Sutter, ki si je želel le, da bi bilo tekme konec že prej: "Ko imaš plošček v posesti skoraj vso tekmo, se lahko počutiš dobro. Ne bi smeli zaostajati z 0:2. Igrali smo dovolj dobro, da bi lahko po prvi in drugi vodili ter zmagali že po rednem delu."

Anže Kopitar in soigralci ostajajo na drugem mestu zahodne konference in suvereno v vodstvu pacifiške divizije (devet točk pred San Josejem in Vancouvrom). Drugo v seriji šestih gostovanj jih čaka v noči na soboto pri Pittsburghu.

Ne spreglejte