Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2016,
18.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Darryl Sutter Los Angeles Kings

Petek, 13. 5. 2016, 18.56

6 let, 6 mesecev

Anže Kopitar in soigralci še naprej pod taktirko Darryla Sutterja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Darryl Sutter | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Pri Los Angeles Kings so razrešili trenersko vprašanje. Dozdajšnji strateg Darryl Sutter in klub sta se dogovorila za nadaljnje sodelovanje.

Vodstvo kalifornijske franšize se je v zadnjih dneh, tednih, tudi mesecih (pogajanja so se začela že v rednem delu sezone) pospešeno ukvarjalo s prihodnostjo. Na vrhu seznama je bilo podaljšanje sodelovanja s trenerjem Darrylom Sutterjem, ki je imel pogodbo do 1. junija.

Čeprav je večina novinarjev in insajderjev onkraj Atlantika napovedovala, da bo Kanadčan ostal v trenerskem sedlu, je pretekli teden nekaj nejasnosti povzročil Elliott Friedman. Na družbenem omrežju je namreč zapisal, da naj bi Sutter želel počakati do julija in videti, kakšno ekipo bodo imeli Kralji in ali bo konkurenčna za Stanleyjev pokal.

A Lisa Dillman iz LA Times je že v četrtek zapisala, da sta vodstvo franšize in Sutter že našla skupni jezik. To so danes potrdili tudi Kralji in naznanili podaljšanje sodelovanja. Čeprav podrobnosti pogodbe niso znane, naj bi se strani dogovorili za novo dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Pod njegovim vodstvom do dveh Stanleyjevih pokalov

Sutter je vodenje LA Kings prevzel sredi decembra leta 2011 in klub še isto sezono popeljal do premiernega naslova prvakov lige NHL. Drugi Stanleyjev pokal franšize so Kralji, prav tako pod vodstvom Sutterja, osvojili leta 2014.

Torontov Mike Babcock ostaja najbolje plačani trener lige NHL. | Foto: Guliverimage/Getty Images Torontov Mike Babcock ostaja najbolje plačani trener lige NHL. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sutterjeva pogodba naj bi na sezono presegla pogodbo Todda McLellana (pri Edmontonu prejema približno tri milijone ameriških dolarjev na sezono oz. 2,6 milijona evrov) in bo nižja od pogodbe najbolje plačanega trenerja v ligi NHL Mika Babcocka (pri Torontu ima osemletno pogodbo v višini 50 milijonov ameriških dolarjev oz. skoraj 44 milijonov evrov).

Operacije, okrevanja …

Branilec Alec Martinez, ki v končnici skorajda ni igral, je prestal operacijo ramenskega dela. Okreval naj bi tri mesece. Kapetan Dustin Brown je prav tako moral pod nož – opravili so mu poseg na desnem zapestju. Njegova poškodba je bila precej bolj nedolžna in ne bi smela vplivati na proces poletnih treningov. Jordan Nolan okreva po marčevski operaciji hernije diska in naj bi bil do septembra pripravljen za nove podvige.

Ne spreglejte