Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
8.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 8.31

8 let

Kopitarjev zadetek premalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V noči na četrtek so v severnoameriški hokejski ligi NHL odigrali sedem tekem. Los Angeles Anžeta Kopitarja je zabeležil poraz v gosteh pri Chicagu (3:6), slovenski napadalec pa je prispeval zadetek.

Ottawa je brez težav s 6:0 odpravila Carolino. Mark Recchi je debitiral pri Atlanti z dvema goloma, a vseeno izgubil. Kopitar je že na osmi zaporedni tekmi dosegel najmanj točko, v tem obdobju pa je nanizal po šest golov in podaj za zadnjeuvrščeno ekipo pacifiške skupine. Hrušičan je z okrog desetih metrov ostro streljal v šesti minuti in 36 sekundi zadnje tretjine ter znižal izid na 3:4, v nadaljevanju pa so gostitelji z dvema zadetkoma prišli do nove zmage. Chicago je slavil prvič po štirih porazih, Martin Havlat, ki ga na 22 tekmah ni bilo zaradi poškodbe rame, pa je na sedmih tekmah, odkar se je vrnil na ledene ploskve, dosegel pet golov in tri podaje. Tokrat je bil dvakrat strelec, Patrick Sharp in novinec Jonathan Toews sta dosegla po gol in dve podaji, Patrick Kane, najboljši strelec med novinci lige, pa je dodal dve podaji.

Emery ubranil le en strel

Mike Green je igralcem iz ameriške prestolnice zagotovil zmago v tretji minuti in 41 sekundi podaljška, pred tem pa je v rednem delu sodeloval pri dveh akcijah kot asistent. Odločilni zadetek je bil dosežen po padcu Brendana Shanahana na delu igrišča, ki ga je branil s soigralci. Plošček je ukradel Brooks Laich in oddrsal v napadano polje Capitalsov, Green pa je njegovo delo dokončal. Nesrečni Shanahan si je s tem pokvaril uspešen večer, saj je pred tem dosegel gol in dve podaji. V Buffalu je New York dobil tekmo v drugi tretjini, ko je zabil tri gole. V Columbusu je Fredrik Norrena ubranil 15 strelov, Colorado pa je izgubil šele drugič v 25 tekmah v zgodovini obeh ekip; oba poraza je doživel v tem tednu.

Vratarja Ray Emery in Martin Gerber sta poskrbela, da se mreža Ottawe ni zatresla. Emery je ubranil le en strel, preden je zaradi poškodbe zapustil led, uspešno pa ga je nadomestil Gerber, nekdanji čuvaj mreže Caroline, z 31 obrambami. Vancouver je zmagal kljub odsotnosti nekaterih ključnih igralcev: vratarja Roberta Luonga, Brada Isbisterja in Brendana Morrisona. Slednji je imel pred poškodbo zapestja, zaradi katere bo moral na operacijo, s 542 tekmami najdaljši niz nepretrganega igranja v NHL med vsemi aktivnimi igralci lige. V odsotnosti zvezdnikov sta prva zadetka v najmočnejši hokejski ligi dosegla Mason Raymond in Jason Jaffray, pri tem pa sta bila pri obeh zadetkih tudi podajalca.


Liga NHL, 12. december:

Buffalo Sabres : New York Islanders 5:3 Hecht, Lydman, Pratt, Kotalik, Roy; Satan, Sillinger, Park

Washington Capitals : New York Rangers 5:4* Motzko 2, Ovečkin, Schultz, Green; Gomez, Straka 2, Shanahan

Atlanta Trashers : Boston Bruins 3:5 Recchi 2, Kovalčuk; Murray, Savard, Schaefer, Nokelainen, Lucic

Columbus Blue Jackets : Colorado Avalanche 4:1 Beech, Fedorov, Malhotra, Boll; Guite

Carolina Hurricanes : Ottawa Senators 0:6 Donovan, Fisher, McAmmond, Heatley 2, Spezza

Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 6:3 Havlat 2, Sharp, Ruutu, Keith, Toews; Handzus, O'Sullivan, Kopitar

Anaheim Ducks : Vancouver Canucks 2:3 Pronger, Schneider; Sedin, Raymond, Jaffray

*- po podaljšku

Ne spreglejte