Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2011,
21.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 30. 10. 2011, 21.30

8 let

Kopitar v polno ob porazu ''kraljev'' (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V severnoameriški poklicni hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrane štiri tekme, Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki je dosegel gol, so izgubili v Coloradu.

Hokejisti Colorada so razveselili svoje navijače s prvo zmago v svoji dvorani, žal pa so na drugi strani stali igralci Los Angelesa, v dresu katerih nastopa tudi Anže Kopitar, ki se je znova vpisal med strelce in se povzpel na peto mesto najučinkovitejših igralcev v NHL. V vodstvo ja Avalanche popeljal Chuck Kobasew, ki je v polno zadel ob igralcu manj, vendar pa na izenačenje ni bilo potrebno dolgo čakati. Vsega 27 sekund kasneje je ob igralcu več za izenačenje poskrbel Scott Parse.

V drugi tretjini sta oba zadetka padla v ''power-playu''. Na sredini tega dela igre se je med strelce vpisal Milan Hejduk, nekaj več kot minuto pred piskom sirene pa je rezultat izenačil slovenski hokejski zvezdnik, ko so imeli ''kralji'' kar dva igralca več na ledu. Tekmo je odločil na začetku zadnje tretjine Matt Duchene.

Povsem ''vroči'' pa so Oilers, ki so prišli že do pete zmage zapored. Tokrat so s 4:2 ugnali St. Louis Blues, z dvema zadetkoma se je izkazal Ryan Smyth, ki je po tekmi dejal: ''V tem trenutku je za zelo zabavno igrati za ekipo. Navdušenje pred obračuni iz dneva v dan, energija in kreativnost, ki jo prinašajo mladi igralci, to je vse zares super. Želimo si nadaljevati v takšnem slogu. Imamo 'moment', zato smo prepričani, da bomo nadaljevali v pravi smeri.'' Edmonton in Dallas sta presenetljivo skupaj na vrhu zahodne konference. Za zmago boljšo serijo zaporednih zmag imajo za sabo ''senatorji'', ki so tokrat na kolena spravili Toronto. Šele do druge zmaga v sezoni je prišel Columbus, ki je bil boljši od Anaheima.


Liga NHL, 30. oktober:

Columbus Blue Jackets : Anaheim Ducks 3:1 Johansen, Nash, Tjutin; Ryan

Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 3:2 Daugavins, Greening, Neil; MacArthur

Colorado Avalanche : Los Angeles Kings 3:2 Duchene, Hejduk, Kobasew; Kopitar, Parse

Edmonton Oilers : St. Louis Blues 4:2 Eberle, Horcoff, Smyth 2; Backes, Pietrangelo

Ne spreglejte