Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 10. 2014,
20.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 26. 10. 2014, 20.50

8 let

Kopitar staknil poškodbo, Kralji povozili Columbus (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je s svojimi soigralci iz moštva LA Kings v Los Angelesu s 5:2 premagal Columbus Blue Jackets. Naš as je v drugi tretjini staknil poškodbo.

Hrušičan Anže Kopitar je odigral le dobrih 10 minut, po naletu Tima Erixona v drugi tretjini ni več zadrsal na led. Za kako resno poškodbo gre, še ni jasno. Ameriški mediji poročajo o tem, da je prejel udarec v zgornji del trupa, trener pa je namignil, da naj bi se slovenski zvezdnik hitro vrnil na led.

Jasno pa je, da so njegovi soigralci tudi sami zanesljivo opravili s Columbusom in se po golih Jeffa Carterja, Tylerja Toffolija, Dwighta Kinga in dveh Tannerja Pearsona veselili šeste zmage v sezoni. Carter, Toffoli in Pearson še naprej izstopajo kot strelci, saj so dosegli kar 16 od prvih 22 zadetkov branilcev naslova v tej sezoni, hkrati pa v tem obdobju dodali še 17 podaj. "Kar dobro nam gre," je svojo trojko skromno pohvalil dvakratni strelec Tanner Pearson.

Čeprav je po naletu Kopitar še zaigral – zadnjič je bil na ledu ob izenačenih močeh v 33. minuti –, je tudi Dwight King prepričan, da je poškodbi botroval nalet ob power-playu Columbusa v 29. minuti. Napadalec upa, da bo eden od paradnih konjev aktualnih prvakov kmalu nared, a se zaveda, da se bodo morda morali znajti tudi brez njega: "Sezona je dolga in poškodbe so del hokeja. Seveda je toliko težje, če je poškodovani tvoj ključni igralec, saj ga ni lahko nadomestiti. A mislim, da fantje v naši ekipi dobro vedo, kaj je potrebno za zmago, in pav to je najpomembnejša stvar, na kateri gradimo."

Los Angeles je doma zmagal šestič zapored, kar se mu v klubski zgodovini še ni primerilo, čeprav je vmes naletel tudi na zelo razigrane tekmece, ki so bili neizprosni v napadu in na vrata kraljev streljali nekajkrat več od gostiteljev. Hokejisti St. Louisa so tako v strelih na gol na tekmi v Los Angelesu "zmagali" 43:18, Minnesota pa 41:16, a je na obeh tekmah zmagal Los Angeles.

Na dvoboju jo je močno skupil hokejist Columbusa Nick Foligno. Po naletu Carterja se je z glavo zaletel v komolec linijskega sodnika, padel na tla, nato pa so ga na nosilih odpeljali z ledu. Osmoljenec je pomahal gledalcem in jim vlil upanja, da se ni pripetila hujša poškodba.

Ne spreglejte