Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
21.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 21.43

8 let

Konec petkove uspešne serije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po treh zaporednih petkovih zmagah Acronija Jesenic, tokratni za slednje ni bil uspešen. V 7. krogu lige EBEL so morale namreč priznati premoč KAC iz Celovca z 0:4.

''Železarji'', ki so dober teden nazaj pred domačimi navijači prizadejali Salzburgu prvi poraz sezone, so se tokrat udarili s KAC iz Celovca, ki je pred obračunom zasedal na lestvici drugo mesto. Prvič je za domače v ligi EBEL zaigral napadalec Marc Cavosie, ki je doslej počival zaradi poškodbe ličnice. Trener Heikki Mälkiä ga je postavil v prvi napadalno trojko, Andrej Židan pa se je posledično preselil v tretjo.

Le malo priložnosti na obeh straneh

Do prve nevarnejše situacije je prišlo že v drugi minuti, ko je imel vratar gostov Andy Chiodo obilo sreče. Slednji je strel Andreja Židana sicer obranil, vendar pa ploščka ni uspel zadržati in ta se je le za las odpeljal mimo leve vratnice. Gostje so imeli nato igralca več (situacija 4:3), vendar niso resneje ogrozili nasprotnikovih vrat. V 9. minuti se je v ugodnem položaju znašel Michael Craig, njegov strel s prve pa je Jaakko Suomalainen ukrotil.

Nič kaj bolje niso prvi ''power-play'' odigrali Jeseničani, kjer je do edine priložnosti prišel Rok Tičar. Do konca tretjine so ritem narekovali Celovčani, najlepši priložnosti sta si pripravila David Schuller in Christoph Brandner, prvemu je domači vratar strel obranil, drugi pa je plošček preusmeril mimo vrat.

Celovčani kaznovali domače izključitve

Tudi v drugi tretjini so do prve priložnosti prišli slovenski državni prvaki (Tomo Hafner), nato pa sta bili obe ekipi znova kar preveč sramežljivi pri napadanju nasprotnikovih vrat. Ob igralcu več so domači znova uspeli iztržiti le en strel (Brett Lysak), na drugi strani pa so isto situacijo nasprotniki znali kaznovati. Jeffery Shantz je podal pred vrata, tam pa je plošček mimo finskega vratarja v mrežo preusmeril Christoph Brandner. Tekma se je nato le nekoliko bolj razživela, vendar je zadetek bolj podžgal Celovčane, ki so močno pritisnili.

Nato je v napadalni tretjini Žiga Jeglič nesrečno udaril nasprotnika s palico v glavo in si prislužil petminutno kazen ter pot v slačilnico. Avstrijski ''zmaji'' so potrebovali vsega 19 sekund za drugi zadetek. Podajo izza vrat je v gol spremenil Dieter Kalt. Do konca tretjine so tempo še naprej narekovali Celovčani, rezultat pa je ostal nespremenjen.

Celovčani prežali na napake in bili uspešni

V zadnji tretjini so domači krenili na vse ali nič, vendar pa hitro prejeli tretji zadetek. Branilci so pred vrati pozabili na Davida Schullerja, ki je prelisičil Suomalainena in povišal na 3:0. V 45. minuti je po desni prodrl Židan, katerega je nasprotni igralec grdo zaustavil in glavni sodnik je pokazal na kazenski strel. Tega je izvedel Lysak, a streljal mimo vrat. Napadi Jesenic so se nadaljevali, gostje pa so prežali na napake in ob eni izmed teh je Raphael Herburger prišel do solo prodora, kjer je bil premaknjen gol in sodnik se je odločil, da si ogleda video posnetek. Pregled tega je pokazal, da zadetka ni bilo.

Upanja za preobrat nista prinesla niti dva zaporedna ''power-playa'', ob koncu tega pa je imel pri solo prodoru novo delo domači vratar, a je poizkus Martina Schumniga obranil. Po koncu drugega pa so Celovčani prišli do četrtega zadetka, ko je s strelom na dolgo vratnico v polno zadel Kalt. To pa je bil tudi končni rezultat srečanja. Že v nedeljo imajo Jeseničani priložnost, da se odkupijo domačim navijačem, saj v Podmežaklo prihajajo hokejisti Medveščaka.

Ne spreglejte