Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2016,
16.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

hokej Kunlun Red Stars liga KHL Aleksander Radulov

Ponedeljek, 27. 6. 2016, 16.13

6 let, 7 mesecev

Kunlun Red Star novi član Kontinentalne hokejske lige

Kitajci vstopili v ligo KHL, Radulov v ligi NHL zahteval preveč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Liga KHL | Foto Morgan Kristan / Sportida

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Obojestranske želje Kitajske in vodstva lige KHL po sodelovanju so se konec tedna tudi uradno uresničile. Kitajski klub Kunlun Red Star je novi član lige, v kateri bi še naprej lahko spremljali Aleksandra Radulova, saj naj bi imel previsoke finančne želje za vrnitev v liho NHL.

Nič več namigovanj, v soboto je postalo uradno, da bo imelo od prihodnje sezone v ligi KHL svoj klub osem držav. Pridružila se je namreč še Kitajska, ki v boj s finskim, beloruskim, slovaškim, latvijskim, hrvaškim, kazahstanskim in ruskimi moštvi pošilja Red Star Kunlun.

Vodstvi novinca iz Pekinga in lige sta dokumente o sodelovanju podpisali konec tedna v kitajskem glavnem mestu, kjer ob širitvi lige na Kitajsko ni manjkal niti ruski predsednik Vladimir Putin.

Novoustanovljeni klub zdaj čaka gradnja moštva, Kitajci pa se že pospešeno ozirajo za izkušenimi ruskimi, češkimi in finskimi hokejisti. Enega naj bi že ujeli, in sicer ruski mediji poročajo, da je prvi član Kunlun Red Stars izkušeni finski branilec Janne Jalasvaara. 32-letnik je del lige KHL že vse od sredine sezone 2010/11, lani je igral za Soči. Klub prihoda ni potrdil.

Oklepnike kitajskega novinca bo vodil 51-letni ruski strateg Vladimir Jurzinov, ki ligo dobro pozna. V njej je deloval pet sezon, nazadnje je pred dvema sezonama poveljeval klubu Salavat Julajev Ufa.

Nič od lige NHL?

Omenjeni klub bi lahko postal domovanje ruskega zvezdnika Aleksandra Radulova, ki je pred meseci izrazil željo po vrnitvi v najkakovostnejšo hokejsko ligo na svetu NHL (zadnjič je v njej igral ob koncu sezone 2011/12 za Nashville). Devetindvajsetletni napadalec je zadnje štiri sezone preživel pri CSKA iz Moskve, kjer si je slačilnico lep čas delil z Janom Muršakom, po zadnji sezoni, v kateri jim spet ni uspelo uresničiti cilja - naslov prvaka, pa se je odpravil raziskovat trg v ligi NHL.

Aleksander Radulov je imel po pisanju medijev čez lužo previsoka finančna pričakovanja, ki jih NHL-ovci ne bodo uresničili, tako da se vrača v ligo KHL. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Aleksander Radulov je imel po pisanju medijev čez lužo previsoka finančna pričakovanja, ki jih NHL-ovci ne bodo uresničili, tako da se vrača v ligo KHL. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Najpogosteje so v povezavi z njegovim imenom omenjali Colorado Avalanche, med namigovanji pa so se znašli tudi Detroit Red Wings, Washington Capitals in Florida Panthers. A Rus po informacijah Elliotte Friedman ne bo del največje hokejske klubske scene, saj naj bi bile njegove finančne zahteve previsoke za klube (omenja se 7,5 milijona dolarjev oziroma 6,82 milijona evrov na sezono), tako da se vrača v ligo KHL.

Po pisanju Friedmana naj bi sodelovanje sklenil s Salavat Julajev Ufa, pri katerem je že igral v preteklosti,a generalni direktor kluba je zavrnil namigovanja, da je Radulov že njihov član, njegov agent pa je dejal, da je še vedno prost igralec.

 

Ne spreglejte