Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2016,
18.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga KHL Kitajska

Četrtek, 11. 2. 2016, 18.44

8 let

Kitajci vse bližje ligi KHL, za trenerskim krmilom pa prvak lig NHL in KHL?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Že lep čas se pojavljajo informacije, da bo Kontinentalna hokejska liga svoja vrata odprla tudi kitajskemu trgu. Na seznamu želja kitajskega novinca je prekaljeni trenerski maček Mike Keenan.

Nobena skrivnost ni, da ima vodstvo lige KHL svoje interese tudi na Kitajskem in obratno. Lahko se zgodi, da bomo kaj kmalu priča širitvi lige, v kateri trenutno igrajo klubi iz Rusije, Belorusije, Kazahstana, Hrvaške, Latvije, Slovaške in Finske, še v to azijsko državo.

Potem ko so Pekingu julija dodelili zimske olimpijske igre leta 2022 – to bodo sploh prve ZOI na Kitajskem –, so tudi govorice o kitajski priključitvi ligi KHL vse glasnejše.

Za igranje v tej naj bi bila zainteresirana vsaj dva kitajska kluba, a konec januarja uradno še noben ni vložil kandidature.

Kljub temu naj bi Kitajci že pospešeno iskali hokejiste, ki bi se lahko enakovredno kosali z boljšimi klubi v ligi KHL. Prav tako že imajo seznam ljudi, vezan na trenerski štab. Po informacijah vira ruskega r-sport je med kandidati za glavnega trenerja Mike Keenan.

Kanadčan je brez komentarja Kanadski strokovnjak ima več kot tri desetletja trenerskih izkušenj, ki vključujejo skoraj 25 let dela v ligi NHL. V tej je vodil klube Philadelphia Flyers, Chicago Blackhawks, St. Louis Blues, Vancouver Canucks, Boston Bruins, Florida Patnhers, Calgary Flames in New York Rangers. Prav s Hudiči je dosegel največji uspeh, ko jih je v sezoni 1993/94 popeljal do Stanleyjevega pokala.

Zadnje tri sezone deluje v ligi KHL, kjer uspehi prav tako niso izostali, že v prvi sezoni 2013/14 je z Metallurgom Magnitogorskom osvojil ligo KHL in prestižni Gagarinov pokal. Oktobra letos je sicer odstopil s položaja trenerja Metallurga, a deluje kot svetovalec predsednika.

"Bomo videli, kako se bodo stvari razpletle v prihodnosti, trenutno tega ne morem komentirati. Bi bilo pa dobro, če bi imeli v ligi KHL še kitajski klub," je 66-letnik ruskemu mediju odgovoril na vprašanje, kaj se plete med njim in Kitajci.

Na to, ali bomo že v prihodnji sezoni dobili novega KHL-ovca, bo sicer treba še nekoliko počakati, že zdaj pa je znana večina klubov, ki si je že zagotovila končnico. Med njimi sta tudi CSKA Jana Muršaka in Slovan Bratislava Žige Jegliča in Roka Tičarja, ki se bosta srečala že v prvem krogu izločilnih bojev.

Ne spreglejte