Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 3. 2014,
17.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Gračnar Miha Verlič liga EBEL HDD Olimpija Red Bull Salzburg

Nedelja, 9. 3. 2014, 17.32

6 let, 7 mesecev

Kar dva Slovenca v izboru za najboljšega mladega igralca februarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tudi v izboru za najboljšega igralca meseca februarja najdemo slovenska upa. Med peterico kandidatov sta se tokrat znašla vratar Luka Gračnar in napadalec Miha Verlič, ki je kandidiral že novembra.

Čeprav je Olimpija sezono končala brez uvrstitve v končnico, so nekateri mladi hokejisti svojo priložnost sprejeli z odprtima rokama in jo dodobra izkoristili. Med njimi je bil tudi Miha Verlič , ki je bil po 54. krogih najučinkovitejši mož zeleno-belega tabora (na 50 tekmah je prispeval 20 zadetkov in 20 podaj). Njegove predstave niso ostale skrite očem, ki spremljajo razvoj in napredek mladih oklepnikov, saj se je med kandidati za najboljšega mladega igralca znašel že meseca novembra, ko je končal na tretjem mestu. Dvaindvajsetletnik se je med pet kandidatov uvrstil tudi tokrat. In ni edini slovenski predstavnik, za katerega lahko glasujete. S svojimi igrami med vratnicama Salzburga je tudi to sezono navduševal Luka Gračnar. Mladi Hrušičan je bil po koncu razigravanja drugi najzanesljivejši vratar lige – na 37 tekmah je zaustavil 92,3 odstotka vseh strelov.

Ob slovenskih predstavnikih so v igri za najboljšega mladega igralca februarja še David Madlener (Dornbirn), Attila Nemeth (Sapa Fehervar) in Marek Spacek (Orli Znojmo).

Zmagovalec glasovanja, ki bo na uradni strani razširjenega avstrijskega prvenstva potekalo do sobote, 15. marca, do 16. ure, se bo v boju za najboljšega mladega hokejista sezone 2013/2014 pridružil beljaškemu "orlu" Alexandru Rauchenwaldu (najboljši mladi igralec septembra), "morskemu psu" iz Innsbrucka Danielu Frischmannu (najboljši mladi igralec oktobra), Dunajčanu Kevinu Puschniku (najboljši mladi igralec novembra), hokejistu Linza Danielu Pastlu (najboljši mladi igralec decembra) in Nikolausu Hartlu (najboljši mladi igralec januarja).

Ne spreglejte