Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 11. 2014,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

St. Louis Blues liga NHL

Četrtek, 27. 11. 2014, 11.35

8 let

Kanadskemu veteranu poškodba odprla vrata lige NHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Vratar Martin Brodeur bi po več kot sedmih mesecih spet lahko okusil ligo NHL. Zaradi poškodbe prvega vratarja moštva St.Louis Blues Briana Elliotta je klub na preizkušnjo povabil 42-letnega veterana.

Potem ko se je vodstvo New Jersey Devils po lanski sezoni Martinu Brodeurju zahvalilo za kar 21 sezon dolgo sodelovanje, Kanadčan, ki ga Hudiči niso več videli v svojem načrtu, ni opustil misli na igranje v ligi NHL. Želja, da spet nastopi v najmočnejši hokejski ligi, bi se mu utegnila uresničiti. Pri St. Louis Blues se namreč ukvarjajo s poškodbo prve hobotnice, in sicer si je v letošnji sezoni odlični Brian Elliott po bližnjem srečanju z napadalcem Ottawe Erikom Condro na torkovem srečanju poškodoval desno nogo. Kako dolgo bo odsoten, v klubu še ne vedo, bodo pa tedensko spremljali napredek njegove rehabilitacije.

Vodstvo kluba se je že odzvalo in na pomoč drugemu vratarju Jaku Allenu iz podružnice AHL Chicago Wolves poklicalo komaj 21-letnega Jordana Binningtona, ki še nima izkušenj z NHL. Ob mladem upu se jim bo na preizkušnji pridružil še Brodeur, ki je v ligi NHL zaigral, še preden je Binnington ugledal luč sveta. Izkušeni čuvaj mreže naj bi se St. Louis Blues priključil na petkovem jutranjem treningu pred tekmo z Edmontonom, nato pa naj bi z ekipo treniral še vsaj teden dni, preden bo padla odločitev, ali mu bodo ponudili pogodbo.

Mladi vratarji potrebujejo njegovo podporo

"Igramo štiri tekme na teden. V ligi AHL imamo vratarja Binningtona, ki šele začenja kariero, v ligi ECHL Niklasa Lundstroma, ki prav tako začenja kariero, in v ligi NHL Allena, ki je tudi še bolj na začetku. Če sem pošten in iskren do vseh treh vratarjev, potrebujejo nekaj podpore. In pav to lahko ponudi Marty (Brodeur, op. a.).

Če kdo, nam prav on lahko da podporo. Poznam ga že dlje časa, sodelovala sva, je pravi profesionalec in vem, kako pomemben člen je lahko v slačilnici in kako dober človek je. Zanj bo to dobra priložnost, da trenira in je v stiku z ligo NHL. Če se bo izšlo, bo dobra podpora Jaku (Allenu, op. a.)," je nekaj lepih besed o Brodeurju povedal trener trenutno četrte ekipe zahoda Ken Hitchcock.

St. Louis Blues bi bil za Brodeurja, ki je zadnjo tekmo lige NHL odigral sredi aprila, šele drugi klub v tekmovanju, v katerem je bil vselej zvest New Jersey Devils.

Ne spreglejte