Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
21.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 5. 2011, 21.35

8 let

Jurij Goličič: Lahko smo veseli in ponosni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska reprezentanca na hokejskem SP v Bratislavi niza dobre predstave, po tekmi z Rusijo pa je bil prav posebej ponosen tudi nekdanji reprezentant Jurij Goličič.

"Danes smo resnično lahko veseli in predvsem ponosni!" To je bil odgovor danes upokojenega hokejista Jurija Goličiča, ko smo ga povprašali, kako je doživljal obračun Slovenije in Rusije, v katerem je z dvema goloma blestel njegov mlajši brat Boštjan Goličič, po koncu tekme izbran tudi za najboljšega posameznika slovenske reprezentance.

"Pravi užitek jih je bilo gledati"

Kljub temu, da Risi na Slovaškem še niso zabeležili zmage, pa so se tako s Slovaki kot tudi z Rusi kosali povsem enakovredno. Tudi nekdanjega Risa Jurija Goličiča niso razočarali. "Verjamem v to reprezentanco, prepričan sem, da lahko igra še bolje. Napredek je viden iz tekme v tekmo, že s predstavami proti Slovaški in Rusiji so fantje dokazali, da se lahko enakovredno kosajo z najboljšimi," nam je povedal udeleženec štirih prvenstev elitne divizije in nam postregel s primerjavo bitk z najboljšimi nekoč in danes: "Na tistih prvih prvenstvih skupine A, na Švedskem in Finskem, smo bili resnično v podrejenem položaju, bolj ali manj smo le izbijali plošček iz svoje tretjine in pazili na to, da bi bili poraženi s čim nižjim izidom. Kasneje se je nekoliko izboljšalo, v Rigi smo se že bolj enakovredno kosali z velikimi, ta reprezentanca pa je naredila še korak naprej. Pravi užitek jih je bilo gledati."

"S pravim pristopom lepe možnosti za uspeh"

Starejši od bratov Goličič, 30-letni Jurij, je lani zaključil kariero kot član ljubljanske Olimpije, dres reprezentance pa je nosil na prvenstvih elite na Finskem (2003), v Avstriji (2005), Latviji (2006) in Kanadi (2008). In kaj po njegovem mnenju trenutno reprezentanco dela drugačno?

"Zanesljivo je to pomladitev, ti mladi fantje imajo ogromno hokejskega znanja, naredili pa so tudi premik v glavah. Če smo mi na prvenstva elite hodili z zavestjo, da bomo izgubljali, so se današnji reprezentanti pripravljeni boriti za zmago proti komer koli. Zaenkrat nam, tukaj mislim Sloveniji, še ni uspelo zmagati, a sem prepričan, da nam bo," pravi "Golica". Se bomo prve zmage morda veselili že v torek? "Mogoče. Tudi Nemcev sicer doslej nismo še nikoli premagali, imajo kakovostno reprezentanco, po mojem mnenj povsem enakovredno Slovakom in Rusom, a s pravim pristopom, borbeno igro, takšno kot so jo danes pokazali proti Rusiji, bi imeli lepe možnosti za uspeh."

Ne spreglejte