Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 3. 2016,
9.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice HDD Jesenice Lustenau liga INL državno prvenstvo HK ECE Celje

Sobota, 19. 3. 2016, 9.35

6 let, 7 mesecev

Jeseničani priznavajo: Samozavest je na dnu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Barka železarjev v zadnjih dneh pluje po nemirnem morju. Izgubili so prvo polfinalno tekmo DP s Celjem in obe polfinalni tekmi lige INL z Lustenauom. Če bodo zvečer še tretjo, bodo končali sezono.

Hokejisti Jesenic se bojujejo za napredovanje v finale v dveh tekmovanjih. V ligi INL, v kateri so lani obstali v polfinalu, in domačem prvenstvu, v katerem branijo naslov prvakov. A prav v nobenem jim ne kaže dobro, saj so v obeh na robu izpada.

Zvečer bodo pri severnih sosedih odigrali izjemno pomembno srečanje. Da bi ostali v boju za finale lige INL, morajo nujno premagati aktualnega prvaka lige Lustenau, ki v seriji vodi že z 2:0 in za napredovanje potrebuje le še zmago. Železarji kluba s Predarlške še nikoli niso premagali.

Na obračun s severnimi sosedi se odpravljajo nepopolni – letošnjo sezono jim poškodbe niso prizanašale –, vzdušje pa tudi po presenetljivem četrtkovem porazu v polfinalu državnega prvenstva s Celjem, ko niso našli poti ploščku v gol Roka Stojanoviča (Knezi so zmagali s 3:0), ne more biti prav vedro.

Treba bo biti učinkovitejši

"Samozavest je na dnu, predvsem zaradi vseh neizkoriščenih priložnosti. Verjetno marsikaj delamo pravilno, igramo dobro, a če tega ne nadgradimo z zadetkom, je videti, da smo igrali slabo. In to ni le naše mnenje, tako mislijo navijači in vsi, ki spremljajo naše tekme. Vem, da se z mnenjem drugih ne smemo obremenjevati, a ne počutim se v redu," je v pogovoru za uradno stran kluba potarnal jeseniški kapetan Miha Brus in še enkrat izpostavil eno od največjih težav moštva.

Jeseničani se na gostovanje odpravljajo z negativno domačo popotnico – na prvi polfinalni temi državnega prvenstva so s Celjem izgubili z 0:3. (foto: Domen Jančič, HDD Sij Acroni Jesenice) | Foto: Jeseničani se na gostovanje odpravljajo z negativno domačo popotnico – na prvi polfinalni temi državnega prvenstva so s Celjem izgubili z 0:3. (foto: Domen Jančič, HDD Sij Acroni Jesenice)

"Priložnosti si ustvarjamo, a brez doseženega gola ne gre. To se nam v končnici ponavlja s tekme v tekmo. Težko je, res. Zaradi neučinkovitosti bi morali tekmo odigrati brez napak, da bi jo dobili. Čakamo, kdaj se nam bo odprlo, a za zdaj slabo kaže," pravi 29-letnik in želi, da bi se kljub vsem težavam vendarle napolnili z elanom: "Moramo se dvigniti, najti način, kako priti do gola, najti dodatno energijo. Mislim, da željo imamo, čeprav izidi zadnjih tekem tega ne kažejo. Do napak prihaja zaradi želje in priložnosti, ki jih ne izkoristimo. Ni še konec, bojevali se bomo do zadnjega."

Če bodo Jeseničani zvečer prvič premagali Lustenau, se bo serija podaljšala in v sredo preselila na njihov teren. Že pred morebitno četrto tekmo pa bodo v ponedeljek gostovali v Celju, kjer bodo za nadaljevanje državnega prvenstva nujno potrebovali zmago.


Kapetan o željah v obeh tekmovanjih

"Ni pomembno, ali igramo tekmo INL ali DP. Naša želja je, da se v obeh tekmovanjih uvrstimo v finale in po možnosti zmagamo. Ne bi bili zadovoljni, če bi se v enem od obeh tekmovanj uvrstili v finale, v drugem pa ne. Na začetku sezone smo vedeli, da tekmujemo v obeh tekmovanjih. Vedeli smo, da si želimo do konca na obeh frontah. Treba bo storiti vse, da v obeh tekmovanjih dosežemo največ, kar se da."


 

Ne spreglejte