Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 8. 2016,
20.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

legionarji CSKA Moskva hokej risi slovenska hokejska reprezentanca Jan Muršak

Torek, 30. 8. 2016, 20.05

6 let, 6 mesecev

Slovenski kapetan po porazu z Italijo

Jan Muršak: Pripravljen na menjavo položaja in večjo odgovornost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Jan Muršak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Verjamem, da smo boljši nasprotnik. Če bi se nam odprlo pri golih, bi jih z lahkoto premagali," je po porazu z 1:2 z Italijo dejal slovenski kapetan Jan Muršak, ki bo tudi v reprezentanci zamenjal igralni položaj.

Nesrečni lanski marec, ko si je na klubski tekmi zlomil nogo, je Jana Muršaka za nekaj mesecev oddaljil od ledenih ploskev in reprezentance. Ta se je morala na svetovnem prvenstvu divizije I na Poljskem znajti brez svojega kapetana, ki se je uspešno vrnil tako v klubski kot reprezentančni tekmovalni pogon. Bolečine še vedno občuti, a verjame, da bodo kmalu preteklost.

"Poškodba je sanirana do te mere, da me pri igranju hokeja ne ovira. So pa bolečine prisotne po tekmah oziroma pri kakšnih udarcih, a za zdaj lahko običajno igram. Nekaj težav sem imel, ko smo v klubu začeli treninge, a sem se navadil in je veliko bolje. Verjamem, da bodo bolečine kmalu pozabljene in da ne bom več razmišljal o njih," je po ponedeljkovem porazu z Italijo z 1:2 o svojem zdravstvenem stanju dejal Muršak, vesel časti, da bo na prvem pomembnejšem tekmovanju na prsih nosil črko C.

Boljši nasprotnik ostal brez zmage

"Kljub porazu smo lahko zadovoljni s prikazano igro." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Kljub porazu smo lahko zadovoljni s prikazano igro." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Manj vesel je bil lahko razpleta sosedskega obračuna, v katerem je bila izbrana vrsta Nika Zupančiča kakovostnejši nasprotnik, a je zaradi neučinkovitosti ostala brez zmage.

"Mislim, da smo bili veliko boljši nasprotnik, a plošček ni želel v mrežo. Imeli smo tri samostojne akcije, dvakrat zadeli okvir vrat, nismo mogli dati gola, oni pa so zadeli iz tistih dveh priložnosti, ki so ju imeli. Verjamem, da smo boljši nasprotnik. Če bi se nam odprlo pri golih, bi jih z lahkoto premagali. Kljub porazu smo lahko zadovoljni s prikazano igro in že komaj čakamo, da se začnejo naslednje tekme," je bil v pogovoru z novinarji odločen 28-letni napadalec, zadovoljen s pripravo slovenske ekipe, še posebej z drsalnim delom.

Z več odgovornosti v obrambnih nalogah

Ko bo naslednjič zaigral na tekmi, bo to že na prizorišču olimpijskih kvalifikacij, ki naše hokejiste čakajo med 1. in 4. septembrom v Minsku, kjer se bo boj za eno olimpijsko vozovnico odvijal med Slovenijo, Belorusijo, Dansko in Poljsko.

Muršak, vajen igranja na krilu, je večino lanske sezone pri podprvaku lige KHL CSKA Moskva igral na centru. Podobno bo tudi v reprezentanci, saj ga je Zupančič v želji po večji globini postavil v tretjo napadalno trojko, kjer mu družbo na krilih delata Ken Ograjenšek in Miha Verlič. "Ko igraš na centru proti dobrim ekipam, je tvoja vloga v obrambi veliko večja in je pogosto veliko bolj utrudljivo igrati, saj v napadu ne moreš toliko prispevati." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ko igraš na centru proti dobrim ekipam, je tvoja vloga v obrambi veliko večja in je pogosto veliko bolj utrudljivo igrati, saj v napadu ne moreš toliko prispevati." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Ko igraš na centru proti dobrim ekipam, je tvoja vloga v obrambi veliko večja in je pogosto veliko bolj utrudljivo igrati, saj v napadu ne moreš toliko prispevati. A glede na to, da sem lani vso sezono igral kot center, sem se že navadil," pravi o menjavi igralnega položaja, o svojih soigralcih v napadu pa: "Mislim, da smo dobro odigrali, priigrali smo si tudi štiri zelo lepe priložnosti, a ko ne gre, ne gre. Upam, da se še malo uigramo in da bo šlo v Minsku tudi v gol. Mislim, da smo s tem pridobili še eno dobro napadalno usmerjeno trojko."

S Kopitarjem po zadetke ob številčni premoči

S Kopitarjem bo zadetke lovil, ko se bodo nasprotniki hladili na kazenski klopi. | Foto: Sportida S Kopitarjem bo zadetke lovil, ko se bodo nasprotniki hladili na kazenski klopi. Foto: Sportida

V Belorusiji ga boste zagotovo videli tudi v igri z Anžetom Kopitarjem, s katerim bosta za zadetke poskušala skrbeti ob igralcu več.

"Igrati z Anžetom je super. Vedno me gleda, ali sem odprt, vedno bom dobil podajo, a žal proti Italiji pravega končnega strela ni bilo," se učinkovitejšega tresenja nasprotnikove mreže nadeja Muršak.

Prriložnost za to bo že v četrtek, ko bodo Slovencem na prvem kvalifikacijskem srečanju nasproti stali Poljaki.

Seznam reprezentantov za nastop na kvalifikacijah za OI:

Vratarji (3): Robert Kristan (brez kluba), Gašper Krošelj (brez kluba), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg)

Branilci (7): Blaž Gregorc (Hradec Kralove), Luka Vidmar (brez kluba), Mitja Robar (KAC Celovec), Miha Štebih (Slavija Praga), Sabahudin Kovačević (brez kluba), Jurij Repe (Kladno), Aleš Kranjc (Sij Acroni Jesenice)

Napadalci (13): Anže Kopitar (LA Kings), Jan Muršak (CSKA Moskva), Robert Sabolič (Admiral Vladivostok), Žiga Jeglič (Slovan Bratislava), Rok Tičar (Avtomobilist Jekaterinburg), Marcel Rodman (Dresnder Eislowen), Jan  Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Anže Kuralt (Grenoble), Ken Ograjenšek (Graz 99ers), Aleš Mušič, Nik Pem (oba HDD Olimpija Ljubljana), Žiga Pance (KAC Celovec)

 

Kvalifikacije za OI, Minsk*:

Četrtek, 1. september:
14.00 Slovenija – Poljska
18.00 Danska – Belorusija

Petek, 2. september:
14.00 Slovenija – Danska
18.00 Belorusija – Poljska

Nedelja, 4. september:
12.00 Poljska – Danska
16.00 Belorusija – Slovenija

*Vstopnico za OI si zagotovi le zmagovalec kvalifikacijskega turnirja.

Ne spreglejte