Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2014,
16.50

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga INL HK Playboy Slavija HK Triglav Kranj HDK Maribor HKMK Bled HK Celje

Torek, 21. 1. 2014, 16.50

4 leta, 10 mesecev

Italijani pobrali smetano, Slovencem ostale drobtinice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Najbolje so se v rednem delu lige INL znašli italijanski novinci, ki so zasedli prva tri mesta. Slovenija je kljub najštevilčnejši zasedbi ostala brez neposredne uvrstitve v končnico.

Po 28 krogih prenovljene mednarodne lige INL, ki se ji je pred sezono priključilo pet italijanskih ekip in štiri slovenske (Slavija in Triglav sta sodelovala že v pretekli sezoni), lestvica jasno kaže, da je najbolj uspelo našim zahodnim sosedom. Med prvo peterico, ki si je zagotovila neposreden skok v izločilne boje, so kar trije italijanski klubi, družbo jim delata še dva avstrijska predstavnika.

Slovenci daleč za neposredno končnico

Slovenske barve je v rednem delu zastopalo šest moštev, a se prav nobenemu ni uspelo zavihteti med prvo tretjino sodelujočih. Proračun je pač omejen, tudi do šestkrat nižji kot pri Italijanih in Avstrijcih, tako da so bile misli na skandinavske ali severnoameriške okrepitve pri naših klubih zatrte že v kali.

Najbolje so se znašli Jeseničani, ki so med sezono sicer izgubili nekaj členov, a v zadnjem času prikazali spodbudne igre in končali na osmem mestu, 12 točk za končnico. Aktualni prvaki iz Zaloga za seboj nimajo takšnega prvega dela, kot bi si želeli, saj je deveto mesto manj od prvih pričakovanj. Preostala četverica, v kateri so mnogi naredili šele prve članske korake, se je razvrstila na zadnjih štirih mestih.

Med najučinkovitejšo sedmerico tuje okrepitve

Tako kot po polovici rednega dela je tudi pred začetkom izločilnih bojev na vrhu razpredelnice najučinkovitejših oklepnikov Kanadčan Dylan Stanley, ki je na 28 tekmah vodilne Gardene vknjižil 64 točk. Da med najbolj pridnimi zbiratelji točk najdemo hokejista, ki igra v kateri izmed držav, ki sodelujejo v ligi INL, se moramo "spustiti" vse do številke osem in Daniela Peruzza.

Najučinkovitejši Slovenec prihaja iz vrst "železarjev", na 16. mestu je Aleš Remar. Da bo nanj treba v prihodnosti še kako računati, je z 32 točkami dokazal tudi 16-letni član Celja Žan Jezovšek.

Nekdanja EBEL-ligaša najbolj zanesljiva med vratarji

Najzanesljivejšega vratarja imajo Pirati iz Eppana, italijanski reprezentančni vratar Thomas Tragust je še lani v ligi EBEL branil barve Innsbrucka. Dobro se je odrezal še en mož, ki je bil v zadnji sezoni član EBEL-ligaša. Matic Boh, ki je sicer branil na manj tekmah kot večina, saj sta si z Juretom Pavličem delo razdelila, je bil pri svojem delu drugi najuspešnejši čuvaj mreže.

Najbolje je "power-play" stekel članom Feldkircha, ki so igralca več izkoristili ob skoraj vsaki tretji priložnosti, najslabše pa so se ob številčni premoči znašli Triglavani. Ob igralcu manj pa so se na ledeni ploskvi najbolje držali Jeseničani, medtem ko so bili v tem elementu igre najšibkejši Blejci.

Ne spreglejte