Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
22.10

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Glen Hanlon Jan Muršak Bolzano IceHL HK Olimpija

Torek, 26. 9. 2023, 22.10

7 mesecev

ICEHL, 26. september

Olimpija v gosteh še ne pozna poraza: na kolenih lanski finalist

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
HK Olimpija | Olimpija je slavila z 1:0. | Foto HCB/Vanna Antonello

Olimpija je slavila z 1:0.

Foto: HCB/Vanna Antonello

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 5. kroga lige ICEHL v gosteh premagali Bolzano z 1:0 (1:0, 0:0, 0:0). Edini gol na tekmi je dosegel Nik Simšič, vratar Lukaš Horak pa je zaustavil vseh 40 strelov na svoja vrata. Ljubljančani so na gostovanjih še neporaženi, z vseh treh so se vrnili z zmago.

EC KAC
Sportal Muršak blestel pri zmagi Celovca, na Dunaju konec zmagovitega niza Beljaka
HK Olimpija : Innabruck
Sportal Innsbruck ostaja zaklet za Olimpijo, Zajc na prisilnem počitku

Hokejisti SŽ Olimpije so na gostovanju pri finalistih iz prejšnje sezone, kjer so po slabem začetku sezone že po treh tekmah menjali trenerja, danes po borbeni predstavi iztržili tesno zmago. Ljubljančani imajo zdaj po petih tekmah na računu dve zmagi ter po eno zmago po podaljšku, poraz po podaljšku in poraz, z devetimi točkami pa so na petem mestu.

Zeleno-beli so na Južno Tirolsko prišli s popotnico domačega poraza proti Innsbrucku, ki je v soboto v Tivoliju zdržal nalete domače ekipe ob koncu in tesno zmagal. Danes je bila v prvi tretjini slika obrnjena. Bolzano - po štirih porazih je v nedeljo le dosegel prvo zmago nad Asiagom - je več napadal in bil na trenutke nevarnejši, a so imeli gostje v vratih Lukaša Horaka.

Pripravili pa so si tudi nekaj zrelih priložnosti: ob prvi prednosti igralca več sta bila pred vrati nespretna Trevor Gooch in Maris Bičevskis, v 14. minuti pa so zmaji le povedli. Po podaji Marcela Mahkovca so domači na drugi vratnici pozabili na Nika Simšiča, ki je neoviran zadel za vodstvo. Sledila je še nevarna akcija Kristjana Čepona, v zadnjih minutah pa pritisk Bolzana in dobra predstava Horaka.

Nik Smšič je dosegel edini gol. | Foto: HCB/Vanna Antonello Nik Smšič je dosegel edini gol. Foto: HCB/Vanna Antonello

Zadnja tretjina prinesla hud pritisk domačih

V drugi tretjini je bila igra dokaj enakovredna, a so bili domači, ko so prihajali pred vrata tekmecev, zelo nevarni. Predvsem Luca Frigo, ki je imel dve veliki priložnosti po protinapadih, a je obramba gostov zdržala. Po drugi strani gostje niso izkoristili še ene številčne prednosti, tik pred koncem tretjine pa se je povsem sam pred golom znašel Mahkovec, a ni znal povišati vodstva.

Zadnja tretjina je prinesla hud pritisk domačih in razmerje v strelih 20-7. A bi gostje lahko že pred zadnjimi minutami odločili tekmo, vendar ne Mahkovec v 48. ne Rok Kapel v 50. minuti, ko sta sama pridrsala pred Niklasa Svedberga, nista zadela.

Lukaš Horak se je znova izkazal. Zaustavil je vseh 40 strelov, Olimpija jih je na vrata domačih sprožila 22. | Foto: HCB/Vanna Antonello Lukaš Horak se je znova izkazal. Zaustavil je vseh 40 strelov, Olimpija jih je na vrata domačih sprožila 22. Foto: HCB/Vanna Antonello

V zadnjih petih minutah so imeli Ljubljančani zaporedni izključitvi Kristjana Čepona, pri drugi so gostitelji iz vrat umaknili še Svedberga in igrali v razmerju 6-4, a jim niti to ni pomagalo. Horak je polovil vse, zbral 40 obramb in bil eden ključnih mož za nove tri točke.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v petek gostili ekipo Vorarlberga.

Pustertal edina neporažena ekipa

Innsbruck je z 2:1 ugnal branilca naslova Salzburg, ki je končal niz štirih zaporednih zmag. Še neporaženi Pustertal je ugnal Celovec, pri katerem je igralec 4. kroga Jan Muršak prispeval gol in asistenco.  Pustertal je odlično začel sezono. Po petih tekmah je še edini neporažen. | Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal Pustertal je odlično začel sezono. Po petih tekmah je še edini neporažen. Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal

Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) se je po prvem porazu ekspresno vrnil na zmagovito pot doma proti Asiagu, slavil je po kazenskih strelih. Enega je uspešno izvedel Sabolič. 

Fehervar je tudi z golom Anžeta Kuralta visoko odpravil Gradec (Ken Ograjenšek), ki je še brez zmage. Vorarlberg (Luka Maver) je moral priznati premoč Dunaju Roka Tičarja, ki se je podpisal pod gol za izenačenje na 2:2.

Liga ICE

Torek, 26. september

Lestvica

Graz 99ers : HK Olimpija
Sportal Olimpija v 75. sekundi podaljška do zmage
Ne spreglejte