Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 2. 2024,
16.48

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

KAC Celovec HK Olimpija IceHL

Nedelja, 18. 2. 2024, 16.48

2 meseca, 1 teden

ICEHL, 18. februar

Najvišji poraz Olimpije v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
HK Olimpija | Olimpija je visoko izgubila v Celovcu. | Foto www.alesfevzer.com

Olimpija je visoko izgubila v Celovcu.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 50. kroga lige ICEHL v Celovcu izgubili z domačo ekipo KAC z 1:8 (0:4, 1:2, 0:2). Ta si je ob Fehervarju in Salzburgu že zagotovil neposredno končnico. V to se po rednem delu uvrsti prvih šest moštev, tista na mestih med sedmim in desetim pa se podajo v dodatne boje za preostali četrtfinalni vstopnici. Ljubljančani bodo igrali dodatne boje za četrtfinale.

HK Olimpija : Red Bull Salzburg
Sportal Šele kazenski streli odločili boj Olimpije s prvaki, Gregorc okrepil slovensko kolonijo v Nemčiji

Ljubljančani so v zadnjem obdobju prikazali več dobrih predstav in se utrdili na mestih, ki prinašajo dodatne kvalifikacije za končnico. A danes v Celovcu pri vodilni ekipi niso imeli svojega dne, visok poraz z 1:8 pa je tudi najvišji v sezoni.

Doslej so ta neslavni rekord imeli na septembrski tekmi s Vorarlbergom (1:7). S Celovčani pa so nazadnje na domačem ledu dvakrat zmagali, enkrat po podaljšku s 3:2 in drugič decembra po preobratu in kazenskih strelih s 7:6.

Danes so bili daleč od možnosti za preobrat. Že začetek tekme ni bil najboljši, saj so zeleno-beli prejeli prvi gol v prvi minuti. Sledilo je obdobje enakovredne igre, toda ob koncu tretjine so domači izkoristili vsako priložnost za povišanje vodstva, do prvega odmora vodili že s 4:0 in praktično že tedaj odločili zmagovalca.

Po šestem golu je pri Olimpiji namesto Lukaša Horaka (na sliki) med vratnici zadrsal Luka Kolin. | Foto: www.alesfevzer.com Po šestem golu je pri Olimpiji namesto Lukaša Horaka (na sliki) med vratnici zadrsal Luka Kolin. Foto: www.alesfevzer.com

V drugi tretjini je sicer Maris Bičevskis spravil plošček v gol, ko je po strelu od daleč podstavil palico pred vrati Floriana Vorauerja. A to je bil nazadnje edini zadetek gostov, s katerim so vsaj estetsko omilili visok poraz. Celovčani so še v drugi tretjini dosegli še dva gola, po šestem je pri gostujoči ekipi namesto Lukaša Horaka med vratnici zadrsal Luka Kolin.

Celovec je dobro obrambno in pred golom tekmecev zelo učinkovito predstavo - pri strelih na gol so bili sicer z 32-30 celo boljši Ljubljančani - začinil še z dvema zadetkoma v zadnji tretjini in tako s 30. zmago v sezoni presegel 100 točk na lestvici.

Do konca rednega dela sta ostali še dve tekmi, naslednji teden bo najprej v sredo na vrsti domača tekma z drugim Fehervarjem, v petek pa gostovanje pri Linzu, ki se še bori za neposredno uvrstitev v končnico.

Liga ICE

Nedelja, 18. februar:

Lestvica:

Preberite še:

HK Olimpija : Vienna Capitals
Sportal Olimpija se je vrnila z zmago
Ne spreglejte