Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 10. 2023,
19.59

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46

Natisni članek

Asiago HK Olimpija IceHL

Nedelja, 15. 10. 2023, 19.59

6 mesecev, 2 tedna

ICEHL, 15. oktober

Niz porazov prekinjen, Olimpija se je znesla nad Asiagom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,46
Asiago HK Olimpija | Olimpija je z visoko zmago proti Asiagu končala negativni niz. | Foto Serena Fantini / Asiago Hockey

Olimpija je z visoko zmago proti Asiagu končala negativni niz.

Foto: Serena Fantini / Asiago Hockey

Hokejisti HK SŽ Olimpija so s 5:0 zmagali na gostovanju pri nekdanjem alpskem tekmecu Asiagu in se tako izognili še petemu zaporednemu porazu v IceHL. 

IceHL: HK SŽ Olimpija - VSV Beljak
Sportal Zmaji na domačem ledu še naprej neuspešni, Jan Muršak razpoložen

V prvi tretjini tekem startih znancev iz Alpske lige zadetkov ni bilo, Jaka Sodja pa je mrežo domačega vratarja Justina Fazia načel v 23. minuti, Marcel Mahkovec je vodstvo Ljubljančanov povišal v 28. minuti, ko je imela Olimpija na ledu igralca več, v 37. minuti pa je še drugi gol na tekmi dosegel Sodja. Pri 0:3 je ostalo vse do zaključka tekme, ko so domači poskušali brez vratarja in s šestimi možmi v polju, pa jih je z zadetkom v prazen gol v 59. minuti kaznoval Ville Leskinen. Končni izid je štiri sekunde pred zaključni sireno postavil Žiga Pance. Ljubljančani so na vrata Asiaga sprožili 31 strelov, Lukas Horak v vratih zmajev je ustavil vseh 14 strelov.

Asiago HK Olimpija | Foto: Vito De Romeo / Asiago Hockey Foto: Vito De Romeo / Asiago Hockey Ljubljančani so prišli do pete zmage v sezoni in so zdaj s 15 točkami deveti na lestvici. Prav toliko točk ima tudi osmi Vorarlberg, ki je že v soboto s 4:6 izgubil na gostovanju v Beljaku. Blaž Tomaževič je ob zmagi domačih podal za vodstvo s 5:1, Robert Sabolič zaradi poškodbe ni igral. V poraženem moštvu je Luka Maver podal za znižanje na 2:1 in končnih 6:4.

Že v soboto je madžarski Fehervar s 5:3 premagal vodilni Pustertal, razpoložen je bil slovenski napadalec Anže Kuralt, k zmagi je prispeval dva zadetka, za 3:0 in 4:0.

V ponovitvi lanskega finala sta se na Solnograškem pomerila Salzburg in Bolzano, ki je po izjemno slabem začetku sezone in trenerski menjavi na zadnjih dveh tekmah zmagal in se prebil med deseterico. A Rdeči biki so bili danes boljši s 6:3.

Dunaj (Rok Tičar) je poskušal negativni niz končati doma proti Linzu, pa mu je spodletelo. Črna krila so zmagala kar s 5:2 in se še utrdila v zgornjem delu lestvice. Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc), ki mu do danes prav nič ni šlo po načrtih - dve tekmi je izgubil za zeleno mizo – pa je le prišel do prve zmage v sezoni. In to proti Celovcu Jana Muršaka in Luke Gomboca. Ograjenšek je bil strelec drugega gola Gradca in podajalec pri zmagovitem tretjem 18 sekund pred koncem tekme. Muršak je bil podajalec pri golu KAC-a za izenačenje na 1:1 in strelec za 2:2. Gregorc je dvakrat streljal na vrata Celočanov, Gomboc pa enkrat na vrata gostiteljev.

Liga ICE

Nedelja, 15. oktober

Sobota, 14. oktober

 

Lestvica

 

HK Olimpija : Fehervar
Sportal Olimpija prvič v sezoni izgubila v gosteh
Ne spreglejte