Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 1. 2024,
20.06

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Bolzano HK Olimpija IceHL

Nedelja, 14. 1. 2024, 20.06

3 mesece, 2 tedna

ICEHL, 14. januar

Olimpija na kolena spravila lanskega finalista, Horak zaklenil vrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
HK Olimpija : Bolzano | Olimpija je s 3:0 premagala Bolzano. | Foto HKO/Domen Jančič

Olimpija je s 3:0 premagala Bolzano.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejisti HK SŽ Olimpija so na domačem ledu s 3:0 premagali lanskega finalista Bolzano, ki je v Ljubljano prišel kot sedmouvrščena ekipa, in vknjižili pomembno zmago v boju za končnico. Češki vratar Lukaš Horak je zaustavil vseh 39 strelov gostov, kar je njegov četrti shutout sezone.

IceHL: HK Olimpija - VSV Beljak
Sportal Beljak po preobratu v zadnji tretjini iz Tivolija odpeljal zmago #video

 HK SŽ Olimpija : Bolzano 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Dvorana Tivoli, gledalcev 1400, sodniki: Smetana, Trilar (glavna), Bärnthaler, Gatol-Schafranek.
Strelci: 1:0 Zajc (Bičevskis, Gooch, 15.), 2:0 Mehle (Pance, 20.), 3:0 Pance (Predan, Pavlin, 56.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 4, Bolzano 8.

Ljubljanski hokejisti so po odličnem začetku novega leta in seriji zmag nazadnje doživeli dva poraza. A so ostali na mestih, ki vodijo v dodatne kvalifikacije za končnico, danes pa so se izkazali z novo borbeno predstavo in tremi točkami, s katerimi so se še bolj utrdili na devetem mestu.

Zeleno-beli so danes tekmo pripeljali do podobnega scenarija kot v petek proti Beljaku: po dveh tretjinah so vodili z 2:0. A pred dvema dnevoma so slabo dokončali delo in dovolili tekmecem, da so naredili preobrat za zmago s 3:2, danes pa so v zadnjem delu sami potrdili zmago, obenem pa poskrbeli, da vratar Lukaš Horak ni prejel zadetka.

Lukaš Horak je mrežo še četrtič to sezono IceHL ohranil nedotaknjeno. | Foto: www.alesfevzer.com Lukaš Horak je mrežo še četrtič to sezono IceHL ohranil nedotaknjeno. Foto: www.alesfevzer.com

Prav Horak je bil eden glavnih junakov tekme. V trenutkih, ko so gostje močno pritisnili v lovu na znižanje izida ali izenačenje, se je izkazal z odličnimi obrambami (na koncu je ubranil vseh 39 poskusov tekmecev). Njegovi soigralci pa so zadevali v trenutkih, ko je bilo to najpomembnejše za razplet tekme. Takšen je bil drugi gol ob koncu prve tretjine, ko je Žiga Mehle po podaji Žige Panceta plošček pred vrati preusmeril v gol, pred tem pa je bil po podaji izza vrat natančen še Miha Zajc.

V drugi tretjini zadetkov ni bilo, premoč je imel sicer Bolzano, v zadnji pa bi lahko zmaji dvoboj odločili že pred tretjim golom. V 50. minuti so si namreč Južni Tirolci prislužili dve kazni hkrati, toda domači ob dveh minutah igre 5-3 niso sestavili nevarnejše akcije. A so se navijačem potem oddolžili nekaj minut zatem, po hitrem prodoru je Pance z natančnim strelom pod prečko dokončno odločil zmagovalca.

Olimpija bo v torek v sklopu državnega prvenstva gostila Celje, v petek pa nove pomembne točke lovila pri Asiagu. | Foto: HKO/Domen Jančič Olimpija bo v torek v sklopu državnega prvenstva gostila Celje, v petek pa nove pomembne točke lovila pri Asiagu. Foto: HKO/Domen Jančič

Po porazu ekipe iz Feldkricha v soboto je zdaj ljubljanska zasedba povečala naskok na lestvici pred tekmeci, ki se borijo za kvalifikacije; na devetem mestu ima 50 točk, deseti Pioneers Vorarlberg pa 46.

Naslednjo tekmo v regionalnem tekmovanju bodo Ljubljančani igrali v petek, ko bodo gostovali pri Asiagu, še prej jih v torek čaka tekma drugega dela državnega prvenstva s Celjani.

Derbi pripadel prvakom

Derbi kroga med branilcem naslova Salzburgom in Celovcem je s 4:1 pripadel prvemu. Korošci, ki so po šestih zaporednih zmagah prvič izgubili, imajo na vrhu točko prednosti pred rdečimi biki.

Salzburg se je z zmago nad Celovcem vodilnim Korošcem približal na točko. | Foto: Gepa/RedBull Salzburg se je z zmago nad Celovcem vodilnim Korošcem približal na točko. Foto: Gepa/RedBull

Zadnji Gradec je v podaljšku premagal Linz. Ken Ograjenšek je k zmagi prispeval gol (1:0) in podajo (2:1).

Tretji Fehervar je v soboto premagal Pustertal, končnih 2:0 je postavil igralec preteklega kroga Anže Kuralt. Beljak je do nove pomembne zmage prišel v soboto, ko je z 2:1 strl odpor Vorarlberga, zmagoviti gol je dosegel Robert Sabolič. Dunaj je v podaljšku izgubil z Innsbruckom.

Liga ICE

Nedelja, 14. januar

Sobota, 13. januar

Lestvica

Pustertal : HK Olimpija
Sportal Južnotirolci končali zmagoviti niz Olimpije
Ne spreglejte