Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 11. 2013,
21.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Matjaž Rakovec hokej

Sreda, 6. 11. 2013, 21.07

8 let

HZS: Številke sledijo sanacijskemu načrtu 160 tisoč evrov pozitivnega rezultata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na izredni skupščini Hokejske zveze Slovenije (HZS) so danes sprejeli finančni načrt za leto 2014. Ta v prihodnjem letu predvideva približno 1,74 milijona evrov prihodkov in 1,5 milijona odhodkov.

Kot je pojasnil predsednik HZS Matjaž Rakovec, te številke sledijo sanacijskemu načrtu 160 tisoč evrov pozitivnega rezultata za prihodnje leto, na podobne pozitivne številke pa računa tudi za letos.

"Upoštevali smo realno povečana sredstva glede na to, da se je Slovenija uvrstila na OI. Zveza dobiva bolj ali manj stalna sredstva, zato smo načrtovali 10-odstotno rast. To so predvsem prihodki od mednarodne zveze in del sponzorskih sredstev, ki pa so malo povečana, ker bo tekmovalno leto izjemno naporno," je sprejetje (od 21 delegatov na skupščini jih je za glasovalo 15) komentiral Rakovec.

Današnja 33. izredna seja skupščine HZS je bila sicer precej burna. V točki pred sprejetjem finančnega načrta za prihodnje leto so se delegati seznanjali s sanacijskim programom zveze med letoma 2014 in 2018 ter z delom sanacijske skupine. Rakovec je pri tej točki naletel na največ različnih mnenj, nekateri prisotni so poudarjali izjemen pomen takšnega načrta za prihodnost slovenskega hokeja in tudi predlagali, da bi morali program pred sprejetjem pregledati še revizorji.

Rakovec je imel ob predstavitvi tega načrta sicer tudi podporo nadzornega odbora oziroma predsednika slednjega Branka Terglava, najbolj pa sta Rakovcu pri tej točki nasprotovala član predsedstva HZS Marko Pogačnik in Srđan Kuret. A pri tej točki ni šlo za glasovanje, temveč zgolj za seznanitev skupščine z delom skupine; kot je poudaril Rakovec, je predsedstvo s tem, ko je pripravilo načrt in ga predstavilo, svoj del naloge, ki mu ga je na prejšnjem zasedanju naložila skupščina, opravilo.

"Kot smo videli, so nekateri posamezniki ali skupina želeli zrušiti nekatere skupščinske sklepe. V tistem trenutku je bilo najbolje presekati debato. Delegati so se seznanili s sanacijskim načrtom do leta 2018. Mislim, da je postavljen na realnih temeljih, ki vsako leto predvidevajo pozitiven rezultat, in da bi lahko do leta 2018 sanirali negativni družbeni sklad," je dejal Rakovec.

Redno skupščino HZS bodo najverjetneje sklicali konec julija prihodnje leto, ko naj bi naredili tudi programsko volilno konferenco, saj se štiriletni mandat Rakovca takrat izteka.

Ne spreglejte