Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 9. 2021,
9.58

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Miha Verlič Jan Urbas Matija Pintarič Žiga Jeglič Rok Tičar Gašper Krošelj Jan Muršak hokejska liga prvakov

Sobota, 4. 9. 2021, 9.58

2 leti, 8 mesecev

Hokejska liga prvakov, tretji krog

Bremerhaven slavil na slovenski pogon, Tičar podal za zmago nad Pintaričevimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Jan Urbas Miha Verlič | Jan Urbas in Miha Verlič sta k zmagi Bremerhavna nad Turkujem prispevala po dve točki. | Foto Sportida

Jan Urbas in Miha Verlič sta k zmagi Bremerhavna nad Turkujem prispevala po dve točki.

Foto: Sportida

Nemški prvoligaš iz Bremerhavna je ob domačem debiju v ligi prvakov s 3:0 premagal finskega podprvaka iz Turkuja, Jan Urbas je k zmagi prispeval zadetek in podajo, Miha Verlič dve podaji, Žiga Jeglič pa eno. Na slovenskem obračunu v Celovcu je Rok Tičar v podaljšku podal za zmago (2:1) nad francoskim prvakom Rouenom, v vratih katerega je imel precej dela Matija Pintarič (45 obramb).

Jan Muršak
Sportal Jan Muršak predčasno z ledu, Bremerhaven ni bil kos Švedom

Nemški Fischtown Pinguins iz Bremerhavna je tudi na drugi medsebojni tekmi lige prvakov na kolena spravil lanskega finskega podprvaka Turku.

Doma so Nemci lahko računali tudi na pomoč slovenskega udarnega napada Jana Urbasa, Mihe Verliča in Žige Jegliča, ki so uvodna kroga zaradi reprezentančnih obveznosti izpustili. Slovenci so odigrali ključno vlogo, Urbas je k zmagi prispeval zadetek za 2:0 in asistenco, Verlič je dvakrat podal, Jeglič pa vknjižil eno podajo. Po polovici skupinskega dela so drugi.

Slovenski obračun Tičarju

V petek so z ligo prvakov začeli tudi v skupini G, ki je zaradi olimpijskih kvalifikacij v tekmovanje vstopila z zamudo. Na Koroškem se je odvil obračun s Slovencema na nasprotnih straneh. Celovec Roka Tičarja je pričakal Rouen Matije Pintariča in ga premagal v podaljšku. Slovenski napadalec je prispeval podajo za zmago. Korošci so bili prepričljivo nevarnejši tekmec, a jim je zmago po rednem delu preprečeval štajerski vratar, ki je na koncu zaustavil kar 45 strelov. Francoski prvak pa je na vrata prvaka lige ICEHL sprožil le 16 strelov.

Jan Muršak je k zmagi svojega moštva prispeval zadetek in podajo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jan Muršak je k zmagi svojega moštva prispeval zadetek in podajo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Muršak zadel in podal

Že v četrtek je zadnji zmagovalec lige prvakov, švedski klub Frölunda, za katerega igra Jan Muršak, s 4:3 premagal Mlado Boleslav, pri katerem si kruh služi Gašper Krošelj. Štajerec je k zmagi prispeval zadetek in asistenco, medtem ko Ljubljančana ni bilo v postavi češkega prvoligaša. 

Liga prvakov, 3. krog (klubi s slovenskimi igralci)

Četrtek, 2. september
Frölunda : Mlada Boleslav 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
(Jan Muršak je za Frölundo igral slabih 11 minut in pol, v katerih je prispeval zadetek za vodstvo z 2:1 in asistenco za vodstvo s 3:2; Gašperja Krošlja ni bilo v kadru Mlade Boleslav.)

Lestvica:
1. Frölunda 3 tekme - 6 točk
2. Zürich 3 - 6
3. IFH Helsinki 3 - 5
4. Mlada Boleslav 3 - 1


Petek, 3. september
Bremerhaven : Turku  3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
(Jan Urbas je ob zmagi igral 17 minut, sprožil sedem strelov, zadel za 2:0 in podal za 1:0; Miha Verlič je ob zmagi igral slabih 16 minut in v tem času štirikrat streljal na gol, podal je za 1:0 in 2:0, Žiga Jeglič je ob zmagi igral 16 minut, sprožil en strel, podal za 2:0.)

Lestvica:
1. Växjö Lakers 3 tekme - 7 točk
2. Bremerhaven 3 - 6
3. Sparta Praga 3 - 4
4. TPS Turku 3 - 1

EC KAC : Rouen 2:1* (1:1, 0:0, 0:0, 1:0) - podaljšek
(Rok Tičar je za Celovec igral 17 minut in pol, v tem času sprožil tri strele na vrata nasprotnika in podal za zmago; Matija Pintarič je za Rouen branil vso tekmo in zaustavil 45 od 47 strelov.)  

Lestvica:
1. Rungsted 1 tekma - 2 točki
2. KAC Celovec 1 - 2
3. Donbass 1 - 1
4. Rouen 1 - 1
 

Frölunda
Sportal "Slovenski" Bremerhaven brez pomoči risov debitiral z zmago
Ne spreglejte