Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
7.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

hokej HK Triglav Kranj HK Playboy Slavija državno prvenstvo

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 7.40

6 let, 6 mesecev

Movember tekma v Zalogu

Hokej, brki in dober namen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Slavija Triglav | Foto HK Playboy Slavija

Foto: HK Playboy Slavija

Hokejski klub Playboy Slavija je še četrti november zapored izkoristil za ozaveščanje o moškem zdravju in v Zalogu v soboto organiziral tradicionalno tekmo vseh brkačev in njihovih podpornic, imenovano Movember Game. Čeprav rezultat tekme državnega prvenstva ni bil v ospredju, so zmago po dramatični končnici in kazenskih strelih odpeljali gostje iz Kranja (4:5).

Na prireditvi v ledeni dvorani Zalog je lepo število gledalcev spremljalo srdit boj med domačim HK Playboy Slavija in HK Triglav Kranj. Rezultat je bil sicer pomemben, a ne bolj kot prijetno druženje vseh generacij z namenom podpore vsem moškim, ki se bojujejo z zdravstvenimi težavami ali pa jih tak boj še čaka v prihodnosti.

Začetek po željah Slavije

Za uvod so svoje odrasle idole na led pripeljali najmlajši oklepniki, s katerimi so prisluhnili himni Republike Slovenije, ki jo je odpela slovenska predstavnica na otroški Evroviziji leta 2014 Ula Ložar. Uradno pa je tekmo z začetnim ploščkom odprl predsednik Hokejske Zveze Slovenije Matjaž Rakovec.

Tekmo so bolje začeli domačini in že v prvi tretjini povedli z 2:0, zadela sta Nik Humar in Jaka Pogačar, nato pa je sledil gol priključka, ko je za Triglav zadel Matevž Ban in tako postavil izid prvega dela srečanja. Odmor je bil namenjen najmlajšim hokejistom, ki so odigrali napeto mini hokejsko srečanje, kot to znajo le otroci do šestega leta starosti.

Hokejske veščine so pokazali tudi namlajši. | Foto: HK Playboy Slavija Hokejske veščine so pokazali tudi namlajši. Foto: HK Playboy Slavija

Kranj vrnil, gostitelji na odmor s prednostjo

Zmago so odpeljali Kranjčani, ki so se dveh točk državnega prvenstva veselili po kazenskih strelih. | Foto: HK Playboy Slavija Zmago so odpeljali Kranjčani, ki so se dveh točk državnega prvenstva veselili po kazenskih strelih. Foto: HK Playboy Slavija

Nato so že v uvodu v drugo tretjino spet zadeli gostje in prek Žana Markiča poravnali rezultat, kar je povsem razjezilo Nika Trudna, ki je na krilih publike v igri štirih proti petim domačo ekipo znova popeljal v vodstvo s 3:2. Med odmorom je sledila zabavna nagradna igra Puck-Chuck (stalnica na tekmah čez lužo), pri kateri so gledalci s hokejskimi ploščki merili v tarče v obliki brkov, razporejene po ledeni ploskvi. Nagrada za najbolj natančne je bil originalen hokejski dres s podpisi igralcev, bon z naročnino na revijo Playboy …

Drama pripadla gostom

Na ledu pa se je ob koncu tekme nato odvil pravi triler. Domači so še zvišali vodstvo (4:2) in ko je vse kazalo na zmago Slavije, so na sceno spet stopili gostje ter v dveh minutah prek Bana in Sebastjana Grošlja kar dvakrat zadeli. Sledil je podaljšek, v katerem sta obe ekipi nanizali nekaj sijajnih priložnosti, Založani so tudi zastreljali kazenski strel, a rezultat se ni spremenil. Tako je o zmagovalcu odločala loterija kazenskih strelov, pri katerih so bili srečnejši gostje, ki so si tako priborili zmago s 5:4.

Zadovoljni z dobrodelno akcijo

Gostitelji so bili zadovoljni z letošnjo dobrodelno akcijo Movember. Zbran denar bodo namenili kliničnemu oddelku za urologijo UKC Ljubljana. | Foto: HK Playboy Slavija Gostitelji so bili zadovoljni z letošnjo dobrodelno akcijo Movember. Zbran denar bodo namenili kliničnemu oddelku za urologijo UKC Ljubljana. Foto: HK Playboy Slavija

Po besedah organizatorja so bili z letošnjo dobrodelno akcijo Movember v klubu zadovoljni, saj se je zbralo lepo število gledalcev, skupaj pa bodo v klubu od prodanih vstopnic in donacij za letošnji Movember namenili 276 evrov. Znesek je sicer nekoliko nižji kot v preteklih letih, a dovolj visok, da se bo vsaj en bolnik na kliničnem oddelku za urologijo na UKC Ljubljana počutil bolj udobno.

 

Ne spreglejte