Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Pjongčang 2018 olimpijske igre slovenska hokejska reprezentanca Tomaž Vnuk Alpska liga HK Olimpija Robert Kristan

Četrtek, 15. 6. 2017, 17.00

6 let, 6 mesecev

dogajanje pri HK OLimpija

Robert Kristan se vrača, Tomaž Vnuk mu bo pomagal pri uresničevanju cilja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Robert Kristan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nad člansko ekipo HK Olimpija se počasi jasni nebo. Vse bližje je dogovor z generalnim sponzorjem Slovenskimi železnicami, med vratnici postavili tudi vratarja Roberta Kristana, ki se na tekmovalno raven vrača po letu premora in ne skriva želje po nastopu na drugih olimpijskih igrah. S klubom je podpisal dvoletno sodelovanje.

Pestri dnevi in tedni so za predsednikom HK Olimpija Tomažem Vnukom, ki se po slovesu od članov HDD Olimpija trudi na noge vzpostaviti svoje. Spomnimo, da se je HK Olimpija do zdaj posvečal vzgoji mladih upov, v prihodnji sezoni pa bo tekmoval tudi s člani.

Kot kaže, bodo dnevi negotovosti in nervoze kmalu končani. Vnuk nam je še pretekli teden dejal, da brez ustrezne količine denarja ne bo silil z glavo skozi zid. A sestanek s potencialnim generalnim sponzorjem Slovenskimi železnicami, sicer tudi uradnim sponzorjem Hokejske zveze Slovenije (HZS), naj bi ta teden prinesel spodbudne novice.

Olimpiji naj bi pri izvedbi projekta, zanj si močno prizadeva tudi HZS, ob Mestni občini Ljubljana kot glavni sponzor pomagale Slovenske železnice. Člansko moštvo bo nastopalo v Alpski ligi, v kateri bodo igrale tudi Jesenice, in v domačem državnem prvenstvu. Priprave na novo sezono bodo začeli 31. julija.

Želja po OI je velika

Kakšna bo sestava ekipe (z 90 odstotki igralcev se želi Vnuk dogovoriti do konca junija), še ni povsem jasno. Bo pa po poročanju Slovenskih novic zanjo igral povratnik Robert Kristan. Da bo temu tako, so pozneje na družbenih omrežjih potrdili tudi pri HK Olimpija. S klubom se je dogovoril za dvoletno sodelovanje.

"Lix" zadnja leta živi v Ljubljani, kar pomeni, da bo še naprej blizu družine, kar je bila tudi njegova velika želja. | Foto: Vid Ponikvar "Lix" zadnja leta živi v Ljubljani, kar pomeni, da bo še naprej blizu družine, kar je bila tudi njegova velika želja. Foto: Vid Ponikvar

 "Imel sem pomisleke, se spraševal, ali bi končal kariero, a hokej je stvar, ki jo najbolje obvladam. Zavedam se, da bom moral trdo delati, da se bom lahko vrnil. Olimpijske igre mi dajejo zagon za vrnitev. Vsekakor to, da nimam kluba in ne igram, ni pozitivna stvar za nadaljevanje kariere, a nikoli ni prepozno. Če si dovolj prizadevaš za neki cilj, verjamem, da se ta lahko uresniči. Moj je, da odigram še ene olimpijske igre in morda končam reprezentančno kariero po Pjongčangu. To sem si zadal. Seveda moram najprej dobiti klub in dokazati, da sem še vedno sposoben braniti za reprezentanco," je v februarskem intervjuju za Sportal 34-letni čuvaj mreže dal vedeti, da želi še drugič nastopiti na olimpijskih igrah.

V Sočiju je leta 2014 z reprezentanco končal na visokem sedmem mestu. Slovenska izbrana vrsta bo v Pjongčangu v skupini spet igrala z ZDA, Rusijo in Slovaško.

Vratar je srce ekipe, do konca junija želi 90 odstotkov ekipe

"Nekje je treba začeti in vratar je srce ekipe. Robert lani ni igral, imel pa je veliko željo po nadaljevanju kariere. Veseli me njegov prvi cilj, ki je uvrstitev v reprezentanco Slovenije. Zaveda se, da bo moral za to trdo delati, mi pa se bomo trudili, da mu omogočimo primerne razmere in mu pomagamo pri tej želji," je predsednik HK Olimpije Vnuk dejal ob robu današnje skupščine kluba v dvorani Tivoli.

Tomaž Vnuk si želi, da bi imeli do konca junija 90 odstotkov postave za člansko moštvo. | Foto: Vid Ponikvar Tomaž Vnuk si želi, da bi imeli do konca junija 90 odstotkov postave za člansko moštvo. Foto: Vid Ponikvar

Za zdaj še ni mogel govoriti o drugih okrepitvah, želi si, da bi imeli vsaj 90 odstotkov postave za člansko moštvo do konca junija. Pri sestavi ekipe bodo skušali pridobiti predvsem svoje nekdanje igralce, ki so pozneje igrali tudi za HDD Olimpijo, nekaj bo igralcev domačega kluba, Vnuka pa veseli tudi sodelovanje z zaloškima kluboma Playboy Slavija in Slavija Junior, s katerim bodo omogočili igranje predvsem generaciji hokejistov do 20 let.

Brodnik bo zagotovo del strokovnega štaba

Prav tako za zdaj še ni znano, kdo bo prvi trener ekipe. "Prvi trener za zdaj še ni določen, v strokovnem kadru bo zanesljivo Andrej Brodnik. V kakšni vlogi, kot glavi trener ali kot pomočnik, pa bomo skušali določiti do konca meseca," pojasnjuje Vnuk.

Andrej Brodnik bo v Alpski ligi stal na nasprotnem bregu kot Ivo Jan, ki bo vodil Sterzing Vipiteno. | Foto: Vid Ponikvar Andrej Brodnik bo v Alpski ligi stal na nasprotnem bregu kot Ivo Jan, ki bo vodil Sterzing Vipiteno. Foto: Vid Ponikvar

Do konca meseca zbrati 550.000

Na skupščini kluba so poleg sprejetja programa dela in sprejemanja poročil zadnje sezone (končali so jo z izgubo 11.500 evrov, a je, kot je zagotovil Vnuk, pozitiven društveni sklad še vedno 32.000 evrov in niso nikomur nič dolžni) v programu dela za sezono 2017/18 predvideni ustanovitev gospodarskega društva v okviru HK Olimpija, ki bo skrbelo za člansko selekcijo v tekmovanju AHL, s tem pa so omogočili finančno neodvisno delovanje mlajših in članske selekcije.

Za delovanje te v alpski ligi oziroma za ustanovitev gospodarskega društva bodo morali v klubu do konca meseca zagotoviti 550.000 evrov, finančna sredstva bodo po Vnukovih besedah zagotovili ob podpori mesta in s pomočjo sponzorskih vložkov.



Kristan lani hotel v kakovostnješe tekmovanje, letos rekel da Alpski ligi

Kristan se je z Olimpijo pogovarjal že lani. Takrat je ta še igrala v ligi EBEL, a s predsednikom Markom Popovičem nista našla skupnega jezika.

V lanskem tekmovalnem obdobju bila hko zaigral tudi na Jesenicah v Alpski ligi, "a sem imel namen igrati še v neki boljši ligi, tako da se zanje nisem odločil". Zdaj bo v tej ligi nosil dres večnih tekmecev iz Ljubljane.

Kot nam je še dejal v intervjuju, bi na njegovo hokejsko prihodnost vplivali številni dejavniki: "Ne želim igrati daleč od družine. Rad bi ji bil blizu, da se lahko usedem v avto in se vrnem domov. Žena ima solidno službo, hčerki bosta v šoli, v vrtcu. Nočem jih videti le enkrat v sezoni. Tako ne bo šlo. Želim si kak normalen klub, ki bo imel določene cilje, je profesionalen, torej ni 'nekaj napol', na amaterski ravni. Amaterskega hokeja se ne bi šel."

Lani bi lahko zaigral za Jesenice v Alpski ligi, a je želel v kakovostnejšo ligo. Zdaj bo v tem tekmovanju igral za Olimpijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Lani bi lahko zaigral za Jesenice v Alpski ligi, a je želel v kakovostnejšo ligo. Zdaj bo v tem tekmovanju igral za Olimpijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadnjič na Češkem

Dolgoletni slovenski reprezentant, ki v zadnji sezoni ni imel kluba, je za Olimpijo že igral, in sicer v sezoni 2002/03, ko je ta postala tudi državna prvakinja. Gorenjec - zadnja leta živi v slovenski prestolnici - je nazadnje igral v češki elitni ligi, kjer je sezono 2015/16 začel pri Pardubicah,med sezono pa se je preselil k Pirati Chomutov.

Septembra je bil tudi del reprezentančne akcije na olimpijskih kvalifikacijah v Minsku, kjer so si risi priigrali olimpijsko vozovnico, a priložnosti za igro ni dobil.

Zdaj si jo bo poskušal izboriti v lani ustanovljeni Alpski ligi, katere glavni namen je razvoj igralcev.

Zadnje čase vloga prvega reprezentančnega vratarja sicer pripada Gašperju Krošlju, njegova menjava na zadnjem, za Slovenijo klavrnem svetovnem prvenstvu je bil Matija Pintarič, tretji vratar pa je bil Luka Gračnar.

Ne spreglejte