Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 4. 2014,
12.10

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HK Acroni Jesenice HDD Jesenice

Sreda, 9. 4. 2014, 12.10

4 leta

HK Acroni Jesenice v izbris ali pred sodišče?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Upniki HK Jesenice imajo do 21. aprila čas, da obvestijo pristojni organ o terjatvah do kluba. Če se ne bo priglasil noben upnik, bodo klub po omenjenem datumu izpisali iz registra športnih društev.

Zakoniti zastopnik HK Acroni Jesenice Slavko Kanalec je namreč pred skoraj mesecem obvestil Upravno enoto Jesenice o prenehanju delovanja kluba 17. februarja. Sledil je poziv upnikom – z igralci in trenerji ima najbolj trofejen železarski klub namreč še številne neporavnane račune –, ki lahko, tako je zapisano tudi v 39. členu Zakona o društvih, "obvestijo pristojni organ o svojih terjatvah, ki jih imajo do društva, v roku 30 dni od dneva objave, sicer bo izdana odločba o izbrisu društva iz registra društev".

To nam je potrdila tudi vodja Oddelka za upravne notranje zadeve (UE Jesenice) Marta Kavčič: "Slavko Kanalec je vlogo vložil 10. marca, mi smo poziv upnikom objavili 21. marca, tako da se upniki lahko javijo v 30 dneh od objave. To pomeni, da poziv, če se ne bo nihče od upnikov priglasil, poteče 21. aprila 2014. Če se ne bo nihče priglasil na upravni enoti do tega datuma, bomo klub izpisali iz registra, v nasprotnem primeru pa bomo ustavili postopek izpisa in stvari predali sodišču."

Na odgovor na vprašanje, ali se je kdo oziroma ali se bo kdo od upnikov, ki so za poziv večinoma izvedeli iz medijev (prvi je o njem poročal časnik Ekipa), priglasil do 21. aprila, bo treba počakati, saj postopek še ni končan. "Postopkov, ki niso končani, pa na upravni enoti ne moremo komentirati," je povedala Kavčičeva.

Četrto sezono članska ekipa s četrtim imenom?

Člani HK Acroni Jesenice so zadnjo tekmovalno sezono 2011/2012 izpeljali, ko je klub zaradi finančnih težav že na začetku leta 2012 zapustila kopica igralcev. Člansko pot železarjev so po začetku konca Acroni Jesenic nadaljevali hokejisti drugega jeseniškega kluba HD Jesenice mladi . Predsednik HD mladih Miha Rebolj, nekateri nekdanji igralci HK Acroni Jesenice in nekaj mladih fantov je združilo moči in v sezoni 2012/2013 nastopilo v članskem državnem prvenstvu z željo, da jeseniški članski hokej ne bi potonil. Po sezoni 2012/2013, ko so se nad Zgornjesavsko dolino še naprej zgrinjali črni oblaki, pa je vajeti v svoje roke vzela Hokejska zveza Slovenije. Ustanovila in financirala je člansko moštvo Team Jesenice, ki je v tej sezoni nastopalo v mednarodni ligi INL.

Kaj lahko pa bi v prihodnji sezoni na Jesenicah spremljali člane, ki bodo pripadali klubu z novim imenom. Na Jesenicah so namreč ustanovili Hokejsko drsalno društvo Jesenice (HDD Jesenice). In glede na začetnice društva (HDD) lahko le upamo, da ne bo tudi to kdaj razmišljajo o tem, ali bi oddrsalo v smeri Zagreba.

Ne spreglejte