Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 12. 2007,
9.16

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 9.16

8 let, 1 mesec

Hebar: Čakajo nas težke tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek čaka hokejsko reprezentanco Slovenije prva tekma turnirja Eurochallenge, in sicer proti reprezentanci Danske. Ob slednji bosta nastopili še Francija in Norveška.

Slovenska izbrana vrsta je pred turnirjem na Danskem, ki bo sodeč po udeležbi zelo močan, saj naj bi bile z izjemo Slovenije vse reprezentance praktično v popolni zasedbi, opravila le dva treninga. Prvič bo "rise" vodil novi selektor Mats Waltin, ki bo imel na pripravljalnem turnirju tudi prvi vpogled na koga od igralcev, ki so se udeležili akcije, lahko računa tudi v prihodnje.

"Trenerja še spoznavamo, tako kot on nas. Trening mi je bil zelo všeč, saj je baziral na visokem tempu, medtem ko s sistemom tudi ni težav, saj je enak kot v klubu. Selektor nam je tudi dejal, da imamo lepo priložnost, da se izkažemo in priborimo prosta mesta v reprezentanci, saj vemo, da so nekatera že zasedena," je strnil prvi vtis o novem trenerju Aleš Mušič, ki je na treningu v napadu zaigral skupaj z Egonom Muričem in Anžetom Terlikarjem.

Preostale reprezentance v močnih zasedbah

Če je slovenska izbrana vrsta močno oslabljena, pa naj preostale nebi bile. Francoska naj bi po besedah Jakoba Milovanovič, ki si kruh skuži v Franciji, prišla v skoraj popolni postavi. Z močjo preostalih reprezentanc pa se ne obremenjuje niti Andrej Hebar: "Osebno mi je vseeno v kakšni postavi bodo prišle preostale reprezentance, saj se s slednjimi ne smemo obremenjevati. Igrati moramo svojo igro in se osredotočiti na vsako posamezno tekmo, ki jo imamo. Če bomo dali maksimum, sem prepričan, da se lahko na koncu veselimo zmage."

"Čakajo nas tri težke tekme, vendar imamo dobro, mlado ekipo. Kljub naši mladosti si želim, da bomo svoj talent obrnili v naš prid in zmagali turnir," je še za konec o samih pričakovanjih dejal "Hebi", ki za razliko od nekaterih klubskih soigralcev ni zavrnil vabila na reprezentančno akcijo na Danskem.

Ne spreglejte