Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija Gregor Koblar

Sreda, 26. 7. 2017, 16.00

6 let, 6 mesecev

Začenjajo se priprave

Za zdaj v kadru peščica, Koblar na Češkem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
HDD Jesenice | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Nekaj dni pred predvidenim začetkom priprav na novo sezono Alpske lige imajo Jeseničani na uradnem igralskem seznamu po sredinem podaljšanju z Aleksandrom Magovcem le osem igralcev. Moštvo, ki ga bo kot glavni trener vodil Gaber Glavič, bo pomlajeno, proračun nižji, s tem pa najverjetneje tudi cilji. Nekdanji član mlajših selekcij Jesenic Gregor Koblar, ki bi ga nekateri spet radi videli v rdečem dresu, se bo poskušal dokazati na Češkem.

Začetek prihodnjega tedna bo tako za HK Olimpija kot HDD Jesenice, ki bosta v prihodnji sezoni igrala v Alpski ligi, prinesel uvod priprav. Le nekaj dni pred tem je uradna sestava ekip večnih tekmecev izjemno borna. Kot nam je pred dnevi dejal Tomaž Vnuk, predsednik Olimpije, katere najbolj zveneče ime naj bi bil Robert Kristan, so ustno dogovorjeni z 90 odstotki ekipe.

Pogodbe še niso podpisane, saj manjka tudi ključni podpis, in sicer od glavnega sponzorja. Pogodbe naj bi podpisali v prvih avgustovskih dneh. "Za ekipo me ne skrbi," je še pripomnil Vnuk, ki ga (je) pri dogovarjanju s Slovenskimi železnicami spremlja(lo) nemalo težav. Za glavnega trenerja je postavil Andreja Brodnika, ki bo prvič vodil člansko ekipo. Zmaji se bodo prvič zbrali v ponedeljek, 31. julija, ko bodo med 18.30 in 20.00 opravili prvi skupni suhi trening.

Osmerica

Finančni položaj ni rožnat niti na Jesenicah, kjer bodo proračun iz lanskega okoli pol milijona evrov oklestili na predvidenih dobrih 300 tisoč evrov. Za komentar o hokejskem dogajanju v Zgornjesavski dolini smo poklicali predsednika HDD Sij Acroni Jesenice Anžeta Pogačarja, a se nam do objave članka ni oglasil.

Predsednik Anže Pogačar je vodenje članske ekipe zaupal Gabru Glaviču. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Anže Pogačar je vodenje članske ekipe zaupal Gabru Glaviču. Foto: Vid Ponikvar

Na Gorenjskem bo trenersko taktirko vihtel nekdanji vratar Gaber Glavič, ki se bo prav tako prvič spopadel s članskim klubskim izzivom. Za zdaj je na seznamu njegovih varovancev le osem hokejistov, vodilni možje društva pa poskušajo pospešeno zagotoviti nove podpise na pogodbah.

Med osmerico sta branilca Miha Logar in David Planko, med napadalci pa Nik Pem, Gašper Glavič, Žan Jezovšek, Luka Kalan in Blaž Tomaževič.

V sredo je sodelovanje z Jesenicami podaljšal 25-letni branilec Aleksandar Magovac. V lanski sezoni je bil med bolj razpoloženimi obrambnimi igralci, na 35 tekmah rednega dela je vknjižil 27 točk, v končnici jih je na devetih dodal še šest.

Koblar se dokazuje na Češkem

Gregor Koblar poskuša prepričati trenerski štab češkega drugoligaša Prerov. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Gregor Koblar poskuša prepričati trenerski štab češkega drugoligaša Prerov. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Jeseničan Gregor Koblar, ki je izkušnje nabiral v mladih selekcijah Jesenic, nato tri sezone igral v mlajših selekcijah Salzburga, tri sezone z Olimpijo nastopal v ligi EBEL, lani pa se preizkusil v Franciji v dresu Lyona, bo novega delodajalca poskušal poiskati v tujini. Trenutno je na preizkušnji pri češkem drugoligašu Přerov, kjer se dokazuje trenerskemu štabu.

V drugi češki ligi, ligi WSM, bodo v prihodnje igrali tudi Koblarjev bratranec Matic Podlipnik (Karlovy Vary), Žiga Pavlin in Rok Pajič (oba Češke Budejovice) ter Jurij Repe, ki bo še naprej igral za Kladno. V dresu tega je v torek treniral tudi lastnik kluba, zvezdnik lige NHL Jaromir Jagr. Ta še išče delodajalca, tudi v ligi NHL, kjer je letos dokazoval, da pri 45 letih še ni za v staro šaro. Slovenski branilec, ki so ga pestile poškodbe, na ledenem treningu ni sodeloval.

Finančne zmožnosti niso dovoljevale

Jure Sotlar je bil v pogovoru za podaljšanje sodelovanja z Jeseničani, a se je nato preselil v Italijo. | Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič Jure Sotlar je bil v pogovoru za podaljšanje sodelovanja z Jeseničani, a se je nato preselil v Italijo. Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Pogačar nam je pred dobrim mesecem dejal, da jim finančne zmožnosti ne dopuščajo, da bi zadržali nekatere ključne igralce lanske sezone, in da bodo v novi več priložnosti dobili mladi domači oklepniki.

Tako sta na primer boljšim pogodbam naproti odšla Ljubljančana Eric Pance (Val Pusteria) in Jure Sotlar (Sterzing Vipiteno). Oba ostajata v Alpski ligi, a bosta del kolektivov, ki ekipo krepita tudi s hokejisti z NHL-izkušnjami. Jaka Ankerst se je vrnil v Francijo, Sašo Rajsar v Medveščak …

Največji ulov je Gorenjcem uspel z 21-letnim Nikom Pemom, zadnje čase stalnim članom slovenske reprezentance, ki je maja okusil igranje na svetovnem prvenstvu elitne divizije. Še mlajši, vsi letnik 1997, so Jezovšek, Glavič in Tomaževič. Sploh zadnja si želita višjo minutažo, kot sta jo imela lani, ko so Jeseničani prišli vse do polfinala Alpske lige.

Nik Pem je največja okrepitev železarjev. | Foto: Vid Ponikvar Nik Pem je največja okrepitev železarjev. Foto: Vid Ponikvar

Priprave na novo sezono naj bi v društvu, ki išče prostovoljce za pomoč pri organizaciji tekem, začeli prihodnji teden. Predvidene so tudi pripravljalne tekme, o katerih Jeseničani – kakovost obveščanja medijev je od lanske sezone upadla – sicer še ne pišejo. Imajo pa 15. (doma) in 20. avgusta (v gosteh) predvideni tekmi z drugo ekipo Celovca.

Ne spreglejte