Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2016,
8.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Natisni članek

Toronto liga NHL svetovni pokal Anže Kopitar Anže Kopitar hokej

Četrtek, 15. 9. 2016, 8.06

6 let, 6 mesecev

Prva pripravljalna zmaga za Anžeta Kopitarja in njegovo moštvo

Evropa na zadnjem preizkusu pred svetovnim pokalom napolnila mrežo Švedov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

1

Evropa Švedska Anže Kopitar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Reprezentanca Evrope je odigrala tretje pripravljalno srečanje pred sobotnim začetkom svetovnega pokala in dosegla prvo zmago. Anže Kopitar in soigralci so premagali Švedsko, naš hokejist je zadel za končnih 6:2.

Vse bližje je obujeno tekmovanje svetovni hokejski pokal, ki bo med 17. septembrom in 1. oktobrom potekal v Torontu. Na njem bo v dveh skupinah tekmovalo osem reprezentanc, med njimi tudi izbrana vrsta Evrope, v kateri ni Rusov, Fincev, Čehov in Švedov, saj tekmujejo samostojno.

Kaj je svetovni pokal?

Gre za obujeno tekmovanje, na katerem bosta ob šestih hokejskih velesilah – Kanadi, ZDA, Češki, Rusiji, Švedski in Finski – nastopili še ekipa Evrope (v tej so najboljši evropski hokejisti, ki ne prihajajo iz Rusije, Češke, Finske ali Švedske) in ekipa najperspektivnejših severnoameriških hokejistov do 23 let.

Moštva se bodo za naslov na svetovnem pokalu spopadla v dveh skupinah. Najboljši dve reprezentanci se bosta iz skupinskega dela uvrstili v polfinale, zmagovalec polfinala pa v finale, v katerem bodo igrali na dve zmagi.

Hat-trick Nemca, Slovak razpoložen v vratih, Kopitar postavil piko na i

Evropa se je v noči na četrtek po slovenskem času po dveh porazih s severnoameriškimi upi do 23 let (0:4 in 4:7) zoperstavila še Švedom in dočakala prvo zmago.

V Verizon Centru v Washingtonu je imel svoj večer Nemec Leon Draisaitl. Član Edmonton Oilers je v deveti minuti zadel za 1:0, do konca tekme pa švedsko mrežo zatresel še dvakrat. Vratarja treh kron Henrika Lundqvista sta premagala še Slovak Tomas Tatar in Avstrijec Thomas Vanek. Prvi zadetek in zmago v vlogi kapetana je dosegel tudi Anže Kopitar, ki je dobre pol minute pred koncem tekme zadel prazen gol in postavil končni rezultat 6:2.

Kapetan Evrope Anže Kopitar je z zadetkom v prazen gol postavil končni rezultat. | Foto: Reuters Kapetan Evrope Anže Kopitar je z zadetkom v prazen gol postavil končni rezultat. Foto: Reuters

Švedi so nadstreljali Evropo (razmerje strelov 36:24), a je bil tokrat izjemno razpoložen Jaroslav Halak, ki je zaustavil 34 strelov. Premagala sta ga le Daniel Sedin, ki je ob koncu druge tretjine znižal na 1:3, in Patric Hornqvist, ki je v 56. minuti znižal na 2:5.

Pripravljalna tekma na svetovni pokal (14. september):

Švedska : Evropa 2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
D. Sedin 38. (PP), Hornqvist 56.; Draisaitl 9., 35., 47., Tatar 23. (PP9), Vanek 46., Kopitar 60. (EN)

PP - zadetek z igralcem več
EN - zadetek v prazen gol

V soboto bo šlo zares

Za obe moštvi je bila to zadnja pripravljalna tekma. Evropa bo v skupinskem delu igrala z ZDA, Kanado in Češko, Švedi pa so v skupini s Finci, Rusi in Severno Ameriko do 23 let. Prvi spopadi se začnejo v soboto, ko se bodo Kopitar in soigralci udarili z ZDA

Tekme reprezentance Evrope*:

Sobota, 17. september
ZDA – Evropa

Ponedeljek, 19. september
Evropa – Češka

Sreda, 21. september
Evropa – Kanada

*Polfinale bo na sporedu 24. in 25. septembra, finale pa 27. in 29. septembra, če bo treba, bo tretja finalna tekma 1. oktobra.

Ne spreglejte