Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 7. 2021,
21.31

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Eric Pance HDD Sij Acroni Jesenice

Nedelja, 25. 7. 2021, 21.31

2 leti, 9 mesecev

HDD Sij Acroni Jesenice

Eric Pance se vrača med železarje: Na Jesenicah sem se vedno počutil odlično

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Eric Pance | Eric Pance bo znova oblekel rdeči dres. | Foto HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Eric Pance bo znova oblekel rdeči dres.

Foto: HDD Jesenice, Drago Cvetanovič

Za HDD Sij Acroni Jesenice bo v prihajajoči sezoni zaigral tudi izkušeni napadalec Eric Pance, 30-letni Ljubljančan, ki je za železarje igral že v sezonah 2016/17 in 2018/19. V prejšnji sezoni si je kruh služil v Romuniji pri klubu Gyergyoi.

"Eric je igralec, ki je dosegel prvi zadetek v zgodovini lige AHL in bil kot član naše ekipe izbran za najkoristnejšega igralca lige AHL. Gre za izkušenega in kakovostnega napadalca, ki je v preteklosti pustil v naši ekipi velik pečat, v prihodnji sezoni pa bo prevzel eno vodilnih vlog v naši ekipi. Ker je klub z njim že odlično sodeloval, smo veseli, da se še tretjič v karieri vrača v rdeči dres," so ob podpisu pogodbe s Pancetom zapisali na spletni strani jeseniškega kluba.

Prevzel bo eno vodilnih vlog v moštvu

"Na Jesenicah sem se vedno počutil odlično. Zelo sem vesel in hvaležen, da se nam je z vodstvom Jesenic uspelo dogovoriti za sodelovanje v prihajajoči sezoni, in se že veselim, da ponovno stopim na led s fanti, s katerimi smo se vedno zelo dobro razumeli," pa je ob povratku na Gorenjsko povedal Pance.

Na Jesenicah pričakujejo, da bo levokrilni napadalec, ki je v karieri igral za domačo Olimpijo, kot mladinec tudi za švedski Malmö Red Hawks, kot član pa še za finski Hokki, madžarski UTE, italijanska Val Pusterio in Milano Rossoblu ter nazadnje romunski Gyyeryoi, prevzel eno vodilnih vlog v moštvu.

"Štejem si v čast, da me klub vidi v tej vlogi, kar mi daje samo še večjo motivacijo in odgovornost. Predvsem si želim, da bi kot ekipa nizali dobre rezultate, sam pa se bom po najboljših močeh trudil, da ekipi na tej poti pomagam in prispevam svoj delež ter s tem upravičim zaupanje vodstva kluba in seveda navijačev, ki nas bodo, upam, lahko letos znova bodrili s tribun in nam bodo kot vedno pripravili odlično vzdušje na tekmah," je še povedal Pance.

"Ima lastnosti, zaradi katerih je vedno dobro sprejet med soigralci in navijači"

Svoj komentar na prihod Erica pa je podal tudi glavni trener Nik Zupančič: "Erik Pance je igralec, ki je jeseniškim navijačem dobro znan, saj je že uspešno nastopal za naš klub. Odlikuje ga kakovosten strel, kar posledično pomeni nevarnost za nasprotnikova vrata, drsalno je dober in prinese v igro hitrost, ki je v današnjem hokeju izredno pomembna. Ima lastnosti, zaradi katerih je vedno dobro sprejet med soigralci in navijači, zato bo v prihodnji sezoni eden od vodilnih igralcev v ekipi."

Preberite še:

Andrej Tavželj
Sportal Andreja se selita na Koroško
HK Olimpija Vipiteno Nik Simšič Žiga Pance
Sportal Olimpija na prvi tekmovalni test na Jesenice, ICEHL začenjajo na Tirolskem
Ne spreglejte