Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
13.26

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

Natisni članek

Boris Sadecki iClinic Bratislava Capitals Bratislava Dušan Pašek

Petek, 5. 11. 2021, 13.26

1 leto, 2 meseca

Dušan Pašek (1985-2021)

Hokejski svet pretresa nova tragična zgodba iz Bratislave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

3

Dušan Pašek | Dušan Pašek je bil otrok hokejskega kluba Slovan Bratislava, pri katerem je pozneje opravljal več vlog. | Foto Guliverimage

Dušan Pašek je bil otrok hokejskega kluba Slovan Bratislava, pri katerem je pozneje opravljal več vlog.

Foto: Guliverimage

Hokejski svet žaluje. Slovaško pretresa nova tragična zgodba. Le dva dni po smrti hokejista Bratislave Capitals Borisa Sadeckega si je vzel življenje generalni direktor in podpredsednik kluba Dušan Pašek. Imel je le 36 let in nadaljeval tragično družinsko zgodbo, saj je leta 1998 samomor storil tudi njegov oče Dušan Pašek, nekdanji zvezdnik slovaškega hokeja, nato pa tudi predsednik zveze.

Hokej Splošna
Sportal Žalostna vest iz Bratislave: slovaški hokejist je umrl

Slovaški hokejski klub Iclinic Bratislava Capitals je obarvan v črno. Po tragični izgubi 24-letnega hokejista Borisa Sadeckega je javnost šokirala smrt njegovega donedavnega sodelavca. Pri 36 letih je umrl generalni direktor in podpredsednik Dušan Pašek. V sredo je družini in prijateljem pokojnega slovaškega hokejista javno izrekel globoko sožalje, le dva dni pozneje pa storil samomor.

"To je velika izguba za slovaški šport in vse, ki smo poznali Dušana. Vse življenje se je trudil za napredek slovaškega hokeja. Bil je moj najboljši prijatelj, njegova smrt me je zelo prizadela. Rad bi izrekel sožalje njegovim najbližjim," je ob novici, ki je pretresla slovaško prestolnico, zapisal predsednik hokejskega kluba Bratislava Capitals Ivo Durković. "Odšel je otrok Slovana in sin klubske legende Dušana Paška," so zapisali pri klubu, ki bi moral danes v 16. krogu Liga ICEHL gostovati v Ljubljani, a je dvoboj prestavljen.

Dušan Pašek starejši je bil dolgoletni zvezdnik češkoslovaške hokejske reprezentance. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dušan Pašek starejši je bil dolgoletni zvezdnik češkoslovaške hokejske reprezentance. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pašek je nekdanji hokejist. Kariero, v kateri je nosil dres petih slovaških klubov, največ časa pa igral za Slovan, je končal pred petimi leti. Nato je postal generalni direktor kluba Bratislava Capitals in pomagal pri razvoju kluba. Imel je bogate hokejske gene, saj je bil uspešen hokejist že njegov oče, po katerem je tudi dobil ime. Dušan Pašek starejši je svojčas spadal med najboljše slovaške hokejiste, leta 1984 je na olimpijskih igrah v dresu Češkoslovaške osvojil srebrno olimpijsko medaljo v Sarajevu, leta 1985 pa postal svetovni prvak. Zaigral je tudi v ligi NHL, leta 1998 pa si iz neznanih razlogov - ustrelil se je s pištolo - vzel življenje. Takrat je bil predsednik slovaške hokejske zveze, star komaj 38 let.

Fehervar
Sportal Kuraltovi pred gostovanjem v Ljubljani dolgo trli Pustertal, Innsbruck nadaljuje zmagovito
Ne spreglejte