Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2012,
6.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 19. 7. 2012, 6.38

8 let

Detroitova ponudba od hudiča jih ne gane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Generalni direktor Detroit Red Wings Ken Holland, ki je neuspešno lovil Zacha Pariseja, naj bi bil pri Ricku Nashu bolj agresiven in je pripravil zelo spodobno ponudbo. A premalo za Columbus.

Saga o prestopu Ricka Nasha se vleče kot jara kača. Govoric, špekulacij, tudi ponudb je ogromno, a na koncu dneva je dejansko stanje enako, 28-letni ostane v Columbusu. Temu se niti ne gre čuditi, Kanadčan je franšizni igralec, eden največjih zvezd v ligi, na njegov ugled ne vplivajo niti nekatere kritike strokovnjakov, posledično želi vodstvo ''modrih suknjičev'' zvezdnika dobro iztržiti. Doslej niti en klub še ni pripravil spodobne ponudbe, ki bi osrečila lastnike.

Tako se favoriti za prestop menjajo iz dneva v dan, tokrat je na vrsti Detroit, kjer niso bili zadovoljni z zadnjo sezono, ko so izpadli v prvem krogu. Generalni direktor je Ken Holland si je izjemno želel Ryana Suterja in Zacha Pariseja, a se slednja nista ozirala na bogato zgodovino kluba, ki je pravi sinonim za lovorike, raje sta izbrala Minnesoto, kjer bosta lahko sama začela pisati (ne)uspešno zgodbo. To pa še ni vse, aktivno kariero je končala ikona kluba, branilec Nicklas Lidström, hkrati pa se je za nove izzive odločil češki napadalec Jiri Hudler. V zadnjih letih je kar nekaj vidnejših igralcev Detroita končalo aktivno kariero, tako da prihaja do postopne prenove zasedbe. In v tej generalni direktor vidi Ricka Nasha, za katerega naj bi pripravil ponudbo od hudiča.

Mediji onkraj Atlantika poročajo, da je zanj pripravljen ponuditi dva nosilca igre. Seveda v poštev ne prideta Pavel Dacjuk in Henrik Zetterberg, ki proizvedeta največ točk ''rdečih kril'', naj pa bi se bil pripravljen odreči enemu izmed dvojice Johan Franzen oziroma Valtteri Filppula. Enemu izmed dvojice, ki imata številne izkušnje v NHL, naj bi bil v paketu pripravljen poslati še 25 letnega Darrena Helma ali tri leta mlajšega Gustava Nyquista, pred katerima je še lepa prihodnost.

Do tu vse lepo in prav, zanimiva ponudba, ki pa naj ne bi niti malo očarala generalnega direktorja Columbusa Scotta Howsona. Slednji si želi več, še bolj pa si ne želi videti Nasha v dresu ekipe, ki je v isti diviziji. Holland bo tako moral povleči ''zajca iz klobuka'', v kolikor ne bo želel znova ostati brez želenega igralca. A vprašanje je, ali lahko pripravi takšno ponudbo, ki bo zadovoljila Columbus. V kolikor mu to ne bo uspelo, potem je v igri za Nasha le še pet ekip. Seveda, če se ne bo katera že pred okrepila s kakšnim drugim večjim imenom, na primer Aleksandrom Seminom, Bobbyjem Ryanom ali katerim drugim.

Ne spreglejte