Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 12. 2007,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 5. 12. 2007, 18.43

8 let

Detroit edini v gosteh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V severnoameriški hokejski ligi NHL je ekipa Tampa Bay Lightning v noči na sredo po kazenskih strelih s 4:3 ugnala Ottawa Senators.

Hokejisti Toronto Maple Leafs in Calgary Flames so s 3:1 ugnali svoje nasprotnike, ekipi Nashville Predators in St. Louis Blues, medtem ko je moštvo Montreal Canadiens kot edino klonilo pred domačim občinstvom. S 4:1 ga je premagala ekipa Detroit Red Wings.

Wade Belak je v Torontu s prvim golom po štirih letih pripomogel k zmagi domačih nad Nashvillom, Vesa Toskala je ob tem ustavil 34 strelov. Med strelce za domače sta se vpisala še Nik Antropov in Matt Stajan, Toronto pa je vknjižil tretjo zaporedno zmago. Shea Weber je bil edini strelec za Nashville.

Calgary je s 3:1 ugnal St. Louis, mrežo vratarja Hannuja Toivonena, ki je sicer dober vratar, saj je ob tem 34 strelov ubranil, pa so napolnili Dustin Boyd, Marcus Nilson in Kristian Huselius. Finski vratar je imel slab dan, saj je sicer odlično branil predvsem v drugi tretjini, ko je Calgary proti njemu sprožil kar 20 strelov, medtem ko je St. Louis na drugi strani ustrelil le dvakrat.

Tampa je po kazenskih strelih s 4:3 premagala Ottawo, glavni krivec za še sedmi zaporedni poraz Senatorjev pa je bil v četrtem krogu izvajanja kazenskih strelov Vinny Prospal. Tampa je sicer zapravila vodstvo s 3:1 v zadnjih dveh minutah srečanja, a se je na koncu vseeno veselila 12. letošnje zmage.

Edina ekipa, ki je morala pred domačim občinstvom priznati poraz, je bila ekipa Montreala, ki je proti Detroitu klonila z 1:4. Pavel Dacjuk je zadel dvakrat brez podaje, Dominik Hašek pa je ustavil 15 strelov. Za Rdeča krila, ki so zmagala še četrtič zapored, sta zadela še Niklas Kronvall in Henrik Zetterberg.


Liga NHL, 4. december

Montreal Canadiens : Detroit Red Wings 1:4 Higgins; Datsyuk 2, Zetterberg, Kronwall

Calgary Flames : St. Louis Blues 3:1 Huselius, Boyd, Nilson; Stempniak

Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 4:3* Gratton, Darche, Kuba; Alfredsson 2, Redden

Toronto Maple Leafs : Nashville Predators 3:1 Stajan, Antropov, Belak; Weber

*-po kazenskih strelih

Ne spreglejte