Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 8. 2016,
12.03

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

hokej Kunlun Red Stars liga KHL Andrej Nazarov Damir Ryspayev

Torek, 9. 8. 2016, 12.03

6 let, 7 mesecev

Povračilni ukrep?

Najprej se je spravil na igralce na ledu, nato še na tiste na klopi. Liga KHL že ukrepala. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Vse bliže je nova sezona Kontinentalne hokejske lige, vse bolj vroče je na ledenih ploskvah. Novo neumnost si je na ponedeljkovi pripravljalni tekmi s Kunlun Red Star privoščil napadalec Barys Astane Damir Rispajev, ki bo počival vsaj nekaj tekem.

Dolgo je novinec v ligi KHL kitajski Kunlun Red Star iskal tekmece, proti katerim bi v pripravljalnem obdobju preveril pripravljenost, in jih dokaj pozno tudi našel. Na njegovem seznamu  se je znašlo tudi kazahstansko moštvo Barys Astana, s katerim je v ponedeljek palice prekrižal drugič v štirih dneh. A tekma ni trajala prav dolgo. Vsega je bilo konec že po treh minutah, ko je napadalec Astane Damir Rispajev, sicer stari znanec kazenske klopi, "izgubil glavo".

Najprej je s pestjo v obraz udaril napadalca Tomasa Marcinka, ki je obležal na ledu, zdravniško osebje pa ga je zaradi suma pretresa možganov odpeljalo v bolnišnico, nato se je spravil še na preostale igralce Kunluna. Ko mu je zmanjkalo tistih na ledu, se je zagnal še proti klopi kitajskega moštva.

Komaj 21-letnemu Kazahstancu, ki bolj kot točkovno statistiko pridno bogati kazensko (na 23 tekmah lige KHL je dosegel nič točk in si prislužil 194 minut hlajenja), so sodniki, ki so ga dolgo le opazovali, dosodili kazen tekme.

Pozneje je ukrepala še liga, ki je Rispajeva kaznovala s prepovedjo igranja na preostalih pripravljalnih tekmah, najverjetneje pa bo moral zaradi neprimernega obnašanja izpustiti še kakšen obračun nove sezone. Ta se bo začela 22. avgusta. Mnogi bi znanemu prekrškarju prepovedali igrati hokej.

Vrnili za Boyda?

Četa temperamentnega Andreja Nazarova je na koncu zmagala s 5:0, saj strateg kitajskega novinca svojih varovancev ni več poslal na led.  | Foto: Reuters Četa temperamentnega Andreja Nazarova je na koncu zmagala s 5:0, saj strateg kitajskega novinca svojih varovancev ni več poslal na led. Foto: Reuters

Tekma se je po incidentu končala z rezultatom 5:0 za pretepačevo Astano, saj strateg Kitajcev Vladimir Juržinov po izbruhu Rispajeva svojih varovancev ni več spustil na led.

Kaj je privedlo do izbruha, uradno ni znano, so se pa že pojavila namigovanja, da so se želeli Kazahstanci Kunlunu oddolžiti za dogodek s prvega medsebojnega obračuna pred dnevi, na katerem jo je težje skupil eden od nosilcev igre Astane zadnjih let Dustin Boyd.

Temperamentni trener Andrej Nazarov – v ligi NHL je bil pred leti zadolžen za vihtenje pesti – naj bi po poškodbi noge svojega napadalca (Boyd bo odsoten od dveh do štirih mesecev) na povratni tekmi napovedal "topel sprejem", po predčasnem koncu obračuna pa dejal, da so Rispajeva zanesla čustva.

Ne spreglejte