Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Montreal Canadiens Colorado Avalanche liga NHL

Torek, 1. 7. 2014, 13.33

8 let

Coloradu Briere, Montrealu Parenteau. Bo manj trenj s trenerjema?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Te dni je pestro na trgu lige NHL. Colorado je v zameno za Daniela Briereja Montrealu prepustil Pierra-Alexandra Parenteauja in izbor v petem krogu nabora leta 2015.

Napadalca bosta tako po eni (Briere) oziroma dveh sezonah (Parenteau) zamenjala okolje, menjava pa, vsaj kar zadeva letno plačilo, ne bo dodatno obremenila novih delodajalcev, saj naj bi oba na sezono prejemala štiri milijone dolarjev (2,93 milijona evrov).

Nova pridobitev moštva Colorado Avalanche, ki je iz rok spustilo PA Parenteauja in en izbor na naboru prihodnje leto, 36-letni Daniel Briere se pri Montrealu ni najbolje znašel. Pod taktirko Michela Therriena je sezono začel na desnem krilu in bil sestavni del udarnega napada, sezono pa končal (Montreal je obstal v konferenčnem finalu) na položaju centralnega napadalca četrtega napada. Zato ne čudi, da se veseli selitve in sodelovanja s trenerjem leta v ligi NHL Patrickom Royem, ki je Colorado po treh sušnih sezonah popeljal do končnice (izpadli so v konferenčnem četrtfinalu): "Vsak trener ima tip igralca, ki mu je bolj ljub, in tistega, ki mu je manj. Jaz sem bil del skupine, ki Therrienu ni bila najbolj všeč. Občutek, ko si te nekdo želi in te potrebuje v ekipi, pa ti da zadovoljstvo, zato se že veselim priložnosti igrati za Patricka Roya."

Tudi PA Parenteau se pri prejšnjem klubu ni mogel izogniti selitvi iz ene peterke v drugo, povrh pa so ga pestile še poškodbe kolen, zaradi katerih je prvič po sezoni 210/2011 izpustil več kot dve tekmi in zaradi katerih njegova vloga ni bila več takšna, kot bi si želel.

"Prvič v karieri sem moral iti čez okrevanje po takšnih poškodbah. Vrnitev je bila težka, še težje si je bilo izboriti mesto. Prišlo je do določenih trenj, vendar je Roy odličen trener, ki me je med sezono naredil še boljšega. Sem pa vesel, da lahko obrnem nov list," pravi 31-letni Kanadčan, ki se zaveda, da je tudi Montrealov Michel Therrien še kako zahteven strateg: "Vem, da je kot trener zelo intenziven, zato bom tudi sam poskušal prikazati vso intenzivnost, ki jo premorem."

Ne spreglejte