Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2008,
22.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 23. 2. 2008, 22.02

8 let

Collins: V Linzu lahko zmagamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejiste jeseniškega Acronija v nedeljo čaka peta tekma četrtfinala lige EBEL. Četa Kima Collinsa v Linz odhaja po polfinale, vendar pa delo za Železarje nikakor ne bo lahko.

Morebitna tretja četrtfinalna zmaga nas Črnimi krili Gorenjcem prinaša polfinalni derbi proti Zavarovalnici Maribor Olimpiji, in s tem zagotovilo, da bi v finalu avstrijskega državnega prvenstva zaigral slovenski klub. Bolj kot slednje, zveste jeseniške navijače zanima, razplet odločilne nedeljske tekme z Linzem. Železarji so dvakrat zmagali doma, v gosteh pa dvakrat izgubili, a bili na drugi tekmi v Avstriji sila blizu presenečenju, kar tako igralcem, vodstvi kot navijačem "rdečih" vliva dodaten optimizem.

"Vsi se zavedamo, da gre za najpomembnejšo tekmo sezone, upam samo, da nas zaradi pritiska ne bodo izdali živci," je pred napornim preizkusom nekoliko zaskrbljen jeseniški strateg, 46-letni Kanadčan Kim Collins, a o tem, po kaj jeseniška ekipa odhaja v Linz vseeno ne dvomi: "Dokazali smo že, da v Linzu lahko zmagamo, to moramo v nedeljo le še potrditi."

Rdeči stroj se je po katastrofalnem drugem delu prvenstva, ko je uspel v desetih tekmah dvakrat premagati le beljaški VSV, očitno le prebudil, saj je bil v štirih obračunih z Linzem v podrejenem položaju le na prvi tekmi. "Imeli smo težave z doseganjem zadetkov, pa tudi v obrambi je škripalo," krizne čase opisuje Collins, ki pa je moštvo v ključnem trenutku le spravil na pravi tir: "Na srečo smo končno našli pravo strelsko formo, ob pravem času pa se je zbudil tudi Robi Kristan, ki je na zadnji tekmi branil neverjetno."

In kako se Črnih kril lotiti na najpomembnejši tekmi sezone? "Nikakor si ne smemo privoščiti preveč izključitev, saj je 'power play' Linza naravnost ubijalski. Izkoristiti moramo tudi priložnosti, ko bomo imeli mi igralca več na ledu, čeprav smo v tem elementu že skozi vso sezono zanič."

Železarji so v igri z igralcem več z nekaj več kot 11-odstotno učinkovitostjo gladko na zadnjem mestu med "ebelligaši", nad neučinkovitostjo pa nekoliko obupuje tudi Collins: "Igro z igralcem več vadimo prav vsak dan, a nam nikakor ne steče. Fantom ves čas ponavljam, da pri 'power playu' ne gre za garanje, marveč izkoriščanje sposobnosti. Obstajajo moštva, ki to obvladajo in tista, ki jim preprosto ne gre. Če pogledate ekipe, ki so v tem elementu igre med boljšimi, lahko opazite, da plošček med igralci kroži tekoče, igra jim teče brez truda. Vzemimo za primer Dunaj. Ti igralci 'power play' formacijo postavijo domala instiktivno. Vsekakor nas čaka še veliko treninga, če želimo izboljšati naš 'power play'."

V Linz pa odhaja tudi 200 navijačev, a je bilo Gorenjcem sprva obljubljenih 300 vstopnic. Manjše število gostujočih navijačev je zahtevala avstrijska policija, zato pa si bodo tekmo, preostali lahko ogledali tudi na velikem ekranu v dvorani Podmežakla. Za prenos tekme bo poskrbela televizijska postaja Šport klub, prične pa se ob 17.55.

Ne spreglejte