Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

liga NHL hokej Bryan Bickell multipla skleroza zdravljenje Carolina Hurricanes Chicago Blackhawks

Petek, 6. 1. 2017, 11.30

6 let, 6 mesecev

Ni obupal nad vrnitvijo

Bryan Bickell: Zavedam se, da ne bo šprint, pač pa maraton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Bryan Bickell | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

"Počutim se bolje kot pred nekaj meseci. Zdravljenje poteka dobro. Zavedam se, da to ne bo šprint, pač pa maraton. Potreboval bom kar nekaj časa, da se stvari uredijo in da se po idealnem scenariju vrnem na led," upanja na vrnitev na ledene ploskve ni izgubil Bryan Bickell, ki so mu pred dvema mesecema postavili diagnozo: multipla skleroza.

November 2016 bo v življenju dolgoletnega hokejista severnoameriške lige NHL ostal zapisan kot mesec, ko se mu je življenje obrnilo na glavo. Potem ko mu je najprej odrevenela rama in se stanje ni izboljšalo, ob tem pa se je podoben občutek pojavil še v nogi, je vedel, da se v njegovem telesu dogaja nekaj neobičajnega.

Podrobni zdravniški pregledi so potrdili, da ima Bryan Bickell multiplo sklerozo, za katero stroka nima zdravila, se pa lahko s hitrim odkritjem bolezni in ustreznim zdravljenjem zmanjša, upočasni in omeji napade.

Veliko bolj normalno kot pred meseci

Osredotočen je na vrnitev na ledene ploskve, kjer je največ uspehov dosegel s Chicago Blackhawks, s katerimi je trikrat osvojil Stanleyjev pokal. | Foto: Getty Images Osredotočen je na vrnitev na ledene ploskve, kjer je največ uspehov dosegel s Chicago Blackhawks, s katerimi je trikrat osvojil Stanleyjev pokal. Foto: Getty Images

Bickell se je moral umakniti iz športa, ki mu je prinašal toliko veselja, in se odpraviti na terapije.

Pred dnevi je obiskal srečanje med svojim  nekdanjim moštvom Chicago Blackhawks, s katerim je osvojil tri Stanleyjeve pokale, in zdajšnjim Carolina Hurricanes, za katerega je zadnjo tekmo odigral 30. oktobra.

Kot je med obiskom tekme dejal novinarjem, še vedno upa, da to ni bil njegov zadnji profesionalni hokejski obračun.

"Terapije potekajo dobro. Zdravilo, ki mi bo pomagalo, moram prejeti enkrat na mesec. Prvo terapijo sem imel pred nekaj tedni in počutim se veliko bolj 'normalno', kot sem se pred nekaj meseci. Pred mano je še veliko korakov. Zavedam se, da to ne bo šprint, pač pa maraton. Potreboval bom kar nekaj časa, da se stvari uredijo in se po idealnem scenariju vrnem na led. Osredotočen na vrnitev in mislim, da mi to lahko uspe. Upam le, da ne bom preveč iz forme," so besede 30-letnika povzeli pri csnchicago.com.

Nasmeh na obraz in pozitivnost pomagata

"Mislim, da vsi vedo, da sem precej pozitiven in srečen človek. Nočem, da bi kaj oviralo moj napredek. Diagnoza multipla skleroza je sicer bila velik udarec, a od takrat sem se že pobral in gledam le naprej. Nasmeh in pozitivno razmišljanje mi bosta pomagala," je odločen visokorasli napadalec.

Na napredek in vrnitev upa tudi njegov nekdanji trener pri Chicagu Joel Quenneville: "On je poseben fant. Z nami je bil ob treh naslovih in vselej je imel pomemben vpliv na ekipo. Verjetno je eden od najbolj priljubljenih soigralcev, ki jih lahko imaš, kot trener pa sem občudoval njegovo edinstveno dinamičnost. Želim mu le najbolje."

Ne spreglejte