Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
22.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 22.00

8 let

Brodolom jeseniške barke na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Acroni Jesenic so v tekmi 9. kroga lige Ebel (skupina 1-6) na Dunaju izgubili z domačo ekipo Vienna Capitals z 0:7 (0:1, 0:4, 0:2).

Globoka kriza, v kateri se nahajajo Jeseničani, se je pokazala tudi na tekmi predzadnjega kroga drugega dela. Slovensko moštvo je doživelo nov visok poraz in ostaja pri vsega dveh zmagah.

Za nameček je Beljak premagal Salzburg in v zadnjem krogu lahko Jeseničani ostanejo celo brez petega mesta. Na vrhu je že varno na prvem mestu današnji jeseniški krvnik Vienna, saj je Linz izgubil tekmo in s tem tudi drugo mesto proti Celovcu, Dunajčani pa imajo pred nedeljskim zadnjim krogom neulovljive štiri točke naskoka.

Usoden drugi del

Dunajska dvorana Albert Schultz je vnovič pokala po šivih, od veselja pa so pokali tudi domači navijači, ki so jim njihovi ljubljenci spet pripravili izjemen hokejski večer. Po prvih dvajsetih minutah sicer ni kazalo na gladko zmago favoriziranih domačinov, kajti Železarji so kljub hitro prejetemu zadetku igrali dobro, zbrano izpolnjevali predvsem obrambne naloge, v napadu pa nikakor niso našli pravega orožja za domača vrata, ki jih je več kot uspešno čuval Sebastien Charpentier.

Jeseniška barka je bila potopljena v drugem delu, ko so domači zadeli že po 15 sekundah in nato samo še stopnjevali ritem. V naslednjih treh minutah so zadeli še dvakrat, do 34. minute pa dodobra napolnili mrežo Roberta Kristana, ki je v drugi tretjini precej pogrešal pomoč obrambnih igralcev.

Poškodba Malmströma

Jeseničani so se pritiska otresli šele v zadnjih petih minutah druge tretjine, a nekaj lepih priložnosti jim ni uspelo spremeniti vsaj v častni zadetek, najlepšo pa je zamudil zadnja okrepitev Jarrod Skalde, ki je zgrešil prazna vrata. Železarji so, ob slabši igri v drugem delu, igrali brez Henrika Malmströma, ki je že v prvi tretjini dobil močan udarec v stegno in predčasno končal tekmo.

Zadnji del tekme ni prinesel prav posebej razburljivega hokeja, domači so Jeseničane ves čas držali v šahu. Vrata domačih so za tekmece tokrat ostala zaklenjena do konca, Dunaj je znova dokazal, da ostaja prvi favorit za osvojitev prvaka lige Ebel, za piko na i pa so Dunajčani v zadnji tretjini gostom dali še dva gola.

Ne spreglejte