Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Red Bull Salzburg Bolzano Žiga Pance Luka Gračnar liga EBEL finale

Petek, 4. 4. 2014, 14.26

8 let, 1 mesec

Bolzano sprejema dejstvo, da ni favorit. " Tega smo se navadili že med sezono."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nad ligo EBEL bo kmalu padel zastor, na sporedu je namreč le še zadnje dejanje sezone. V finalu, v katerem igrajo na tri zmage, imamo dva predstavnika in eden bo prvak. Luka Gračnar ali Žiga Pance?

Na eni strani stoji izkušeni Salzburg, avstrijsko moštvo z največ trofejami v zadnjem desetletju – v zadnjih osmih sezonah so petkrat postali avstrijski prvaki in štirikrat zmagovalci lige EBEL. Letos jim lahko lovoriko razširjenega avstrijskega prvenstva vzame italijanski novinec Bolzano, ki se mu je v premierni sezoni uspelo uvrstiti v finale. To je zadnjič uspelo Olimpiji, ki je v prvi sezoni 2007/2008 klonila šele v finalu. Zanimivo, tudi Olimpiji je nasproti stal prav Salzburg. Takrat še pod vodstvom Pierra Pagéja, ki se je po dveh slabših sezonah – lani je s Salzburgom končal v polfinalu, predlani v četrtfinalu – preselil k nemškemu prvoligašu Münchnu. Iz Nemčije pa se je v Mozartovo mesto preselil strateg Don Jackson, ki mu gre zbiranje prvenstvenih lovorik dobro od rok – v zadnjih treh sezonah je Berlin trikrat popeljal do naslova nemških prvakov.

A novinci z Južne Tirolske se ne bodo dali zlahka. Trener Tom Pokel je okoli sebe zbral odlično ekipo – pa čeprav mu mnogi očitajo, da je prepolna Severnoameričanov –, ki je že v rednem delu dokazala, da se lahko enakopravno bori z vsemi klubi v ligi EBEL.

Salzburgu zadnjih sedem, Bolzanu zadnjih pet v gosteh

Moštvi sta se v sezoni srečali šestkrat, štirikrat je zmagal Salzburg, dvakrat Bolzano. Na zadnjih dveh medsebojnih obračunih v razigravanju je šlo na tesno, prvega so po kazenskih strelih dobili "lisjaki" Žige Panceta, drugi je v podaljšku pripadel "rdečim bikom" Luke Gračnarja.

Salzburg je vse od preobrata v četrtfinalni seriji nepremagljiv – slavil je na zadnjih sedmih tekmah, od tega štirikrat zapored doma –, Bolzano pa je na zadnjih petih tekmah v gosteh igral odlično in vselej zmagal. Čeprav so avtsajderji, so belo zastavo pred večerno tekmo v gosteh pustili v Italiji. "Salzburg ima eno najboljših in najbolj uravnoteženih ekip v ligi, a tudi ta je premagljiva. To smo dvakrat že dokazali. Vemo, da lahko od njih pričakujemo agresivno igro, zato bo še kako pomembno dobro igrati v obrambi in izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Vemo, da so favoriti oni, tega smo se namreč navadili že med sezono," pred večernim obračunom razmišlja kapetan Alexander Egger, ki se bo s soigralci na prvih dveh tekmah moral znajti brez kaznovanega Stefana Zisserja.

"Bolzano ima ekipo, ki je nevarna predvsem iz protinapadov, na kar bomo morali biti še posebej pozorni. Pripravljeni moramo biti na brezkompromisno igro. Le s trdim delom in borbenostjo čez celotno tekmo lahko dosežemo ugoden rezultat," pa je načrt za zmago opisal napadalec Andreas Kristler. V finalu igrajo na tri zmage, prvak bi lahko postal znan že v torek, 8. aprila, najpozneje pa v nedeljo, 13. aprila.

Ne spreglejte