Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 1. 2017,
18.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

hokej Bojan Zajc Sapa Fehervar HDD Olimpija liga EBEL

Sreda, 4. 1. 2017, 18.25

6 let, 6 mesecev

Olimpija izgubila še 15. zapored

Bojan Zajc: Najlažje bi bilo odnehati, a fantje tega ne bodo dopustili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Olimpija Sapa Fehervar | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Ob vseh teh porazih je težko, a kot pravi športniki se bomo bojevali naprej. Prej ali slej se nam bosta zavzetost in borba povrnili, ker če pošteno delaš svoje delo, se morajo stvari prej ali slej obrniti na bolje," je po 15. zaporednem porazu Olimpije v ligi EBEL dejal Bojan Zajc.

Hokejisti Olimpije so v torek odigrali 39. tekmo rednega dela sezone razširjenega avstrijskega prvenstva in v podaljšku z 2:3 izgubili z madžarskim Fehervarjem. Ljubljančani so se kljub slabemu začetku (v šesti minuti so zaostajali z 0:2) vrnili v igro, bili v nadaljevanju enakovreden tekmec, a dolgega niza porazov (zadnjič so zmagali 27. novembra) jim ni uspelo končati.

"Vsi smo razočarani. Mislim, da smo si glede na igro zaslužili ne le dve, ampak kar tri točke (Olimpiji je za poraz pripadla točka, op. a.). V drugi in tretji tretjini smo bili precej boljši nasprotnik od Albe, a svojih priložnosti nismo izkoristili. Še dve sekundi pred koncem rednega dela smo zadeli prečko. V podaljšku, vemo, da smo v njih letos dobro igrali, smo imeli oboji priložnosti. Oni so jo izkoristili, mi ne," je trener Olimpije Bojan Zajc obžaloval zapravljene priložnosti, ob tem pa poiskal tudi nekaj pozitivnega.

Trener Olimpije Bojan Zajc še ne ve, kdo vse bo sestavljal njegovo ekipo v kvalifikacijskem delu. | Foto: Sportida Trener Olimpije Bojan Zajc še ne ve, kdo vse bo sestavljal njegovo ekipo v kvalifikacijskem delu. Foto: Sportida "Pozitivna stran je, da smo se po zaostanku z 0:2 vrnili v igro in se bojevali do konca. To je bila spet velika borba ekipe. Če igramo s tako disciplino in borbo, smo lahko konkurenčni ekipam spodnjega dela lestvice. Če se stvari poklopijo, kot načrtujemo, da se bodo uredile, bi s kakšno okrepitvijo ali dvema lahko dobro premešali štrene v kvalifikacijskem delu."

Bodo vsi ostali? "Časa imajo do 31. januarja"

Ljubljanski klub je pet tekem pred koncem rednega dela obsojen na zadnje mesto. Sistem lige EBEL moštvom, ki po koncu rednega dela zasedajo mesta med sedem in 12, daje drugo priložnost.

Teh šest ekip se bo namreč v kvalifikacijskem delu na desetih tekmah pomerilo za dve četrtfinalni vstopnici, medtem ko se bo najboljših šest klubov po rednem delu neposredno uvrstilo v četrtfinale.

Bo Olimpija, ki so jo pred tedni zaradi neurejenih razmer nekateri igralci predčasno zapustili, v kvalifikacijah zaigrala s postavo, s katero igra trenutno?

"Vedeti moramo, da smo izgubili štiri nosilce igre pred mesecem dni, kar se pri tej mladi in neizkušeni ekipi zelo pozna. To poskušamo nadoknaditi z bojem, a sama borba ni dovolj, potrebuješ tudi dodano vrednost. Če bomo dobili kakšno okrepitev, bomo toliko bolj veseli. Jaz bi bil vesel že, če nihče več ne bi zapustil ekipe," pravi 51-letni vodja trenerskega štaba, ki ne ve, ali bodo vsi fantje ostali člani društva in mu pomagali tudi v drugem delu boja za končnico.

"Ne vem. Pokličite Dannyjeve zvezde. Časa imajo do 31. januarja (zadnji dan, ko lahko zamenjajo klub, op. a.). Verjamem, da gredo stvari na bolje. Obljube so take. Kot sem rekel, bi si kot trener želel kakšne okrepitve, saj bi nam vsaka izkušnja več v tem ključnem delu prav prišla."

Voz bodo vlekli naprej

Pred ključnim delom pa napovedi niso spodbudne. Za ljubljanski tabor je bil torkov poraz že 15. zaporedni, sicer pa 32. v sezoni.

"Prej ali slej se nam bosta zavzetost in borba povrnili, ker če pošteno delaš svoje delo, se morajo stvari prej ali slej obrniti na bolje," meni 51-letnik na trenerski klopi ljubljanskega društva. | Foto: Morgan Kristan / Sportida "Prej ali slej se nam bosta zavzetost in borba povrnili, ker če pošteno delaš svoje delo, se morajo stvari prej ali slej obrniti na bolje," meni 51-letnik na trenerski klopi ljubljanskega društva. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Ob vseh teh porazih je težko. Smo pa lahko zadovoljni, saj je ekipa še vedno zelo homogena, v slačilnici pa je dobro vzdušje. Kot pravi športniki se bomo bojevali naprej. Prej ali slej se nam bosta zavzetost in borba povrnili, ker če pošteno delaš svoje delo, se morajo stvari prej ali slej obrniti na bolje. Verjamem, da se bo tudi z našim klubom zgodilo tako. Res preživljamo zelo težke čase, verjetno ene od najtežjih. Najlažje bi bilo odnehati, a tukaj je veliko pravih značajev, ki tega ne bodo dopustili in bodo vlekli voz naprej," je borbenost do konca tekmovanja napovedal Zajc.

Nova tekma Olimpijo čaka v petek, ko bo gostila Dornbirn, v nedeljo pa bo doma pričakala še Bolzano.

Datum finala Pokala Slovenije še ni znan

Finale Pokala Slovenije bi morali odigrati 9. januarja, a je tekma prestavljena. Kdaj bo na sporedu, na Hokejski zvezi Slovenije še ne vedo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Finale Pokala Slovenije bi morali odigrati 9. januarja, a je tekma prestavljena. Kdaj bo na sporedu, na Hokejski zvezi Slovenije še ne vedo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Finale pokala med HDD Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice bi morali odigrati v ponedeljek, 9. januarja, a ga zaradi klubskih obveznosti ekip ne bodo. Kdaj bo na sporedu, še ni znano.

Kot so sporočili iz krovne slovenske hokejske organizacije, poskušajo v dogovoru z obema kluboma uskladiti ustrezen termin finalnega obračuna tako, da noben od obeh klubov dan prej in dan pozneje ne bi imel tekme v svojih ligaških tekmovanjih.

Ne spreglejte