Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2013,
12.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Zlatko Dedić Dragan Gajić Jaka Blažič Alen Šket Soči

Ponedeljek, 11. 2. 2013, 12.29

8 let

Blažič: Tudi eksoti imajo več hokejistov od nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Podvig slovenskih hokejistov, ki so si zagotovili nastop na zimskih olimpijskih igrah 2014, odmeva med rojaki v drugih moštvenih športih. Kaj so dejali rokometaš, košarkar, nogometaš in odbojkar?

Dragan Gajić, rokometaš Montpelliera in slovenski reprezentant: "Najprej iskrene čestitke celotni Hokejski zvezi Slovenije. Naši hokejisti so pokazali, kaj pomeni ekipni duh oziroma igrati v smislu vsi za enega, eden za vse. Pred vse individualne dosežke so postavili ekipo in dokazali, da se zmore marsikatero pomanjkljivost nadoknaditi z borbenostjo in pripadnostjo končnemu cilju. Mislim, da si hokej - tako kot rokomet - zasluži več vložka v svojo panogo, nenazadnje smo to dokazali z rezultati. Le tako imamo možnost, da se 'naredijo' novi Kopitarji, Zormani ... Upam, da bo tudi rokomet doživel to olimpijsko vročico, do takrat pa uživajmo in bodimo ponosni na naše hokejiste!"

Jaka Blažič, košarkar Uniona Olimpije in slovenski reprezentant: "Gledal sem zadnjo tekmo slovenske hokejske reprezentance, ko je igrala proti Danski. Fantje so pokazali borbeno igro. Danci niso imeli večje priložnosti, da bi zmagali. Čudež je, da bodo igrali na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. Tudi eksoti, kot sta Japonska in Južna Koreja, imajo več hokejistov od nas, pa poglejte, kje je Slovenija. Naši hokejisti so dosegli res velik uspeh. Čestitam jim, njihov uspeh pa še toliko bolj cenim, ker sem v mladosti tudi sam igral hokej."

Zlatko Dedić, nogometaš Bochuma in slovenski reprezentant: "Ko sem prebral novico, kar nisem mogel verjeti. Žal nisem spremljal tekem hokejistov, ker sem imel ogromno dela s terapijami. Zelo sem vesel za naše hokejiste in jim želim veliko sreče na olimpijskih igrah. To je še en dokaz, da imamo v Sloveniji ogromno dobrih športnikov. Ali so to nogometaši, skakalci, smučarji, rokometaši ali hokejisti, vseeno … Smo pač majhna, a v športu zelo močna država. Upam, da se bomo prebudili še v nogometu in tudi tam vrnili na staro pot. Moram pa priznati, da mi kot Primorcu hokej ni v krvi. Ne spremljam ga redno, mi je pa zanimanje zanj zagotovo v zadnjih letih dvignil izjemni Anže Kopitar. Sam kot nogometaš na olimpijskih igrah? O tem nisem razmišljal. Vedno sem raje sanjal o evropskih in svetovnih prvenstvih, pa tudi ligi prvakov."

Alen Šket, odbojkar ACH Volleyja in slovenski reprezentant: "Vsa čast našim hokejistom za uvrstitev na olimpijske igre. S prikazanim so si to tudi zaslužili. Prenosa sicer nisem spremljal, sem pa spremljal rezultate na internetu. Vsakemu športniku je cilj enkrat sodelovati na OI. To je zelo lepo priznanje za ves trud, ki ga športnik vloži v svoji karieri. Upam, da se bo tudi nam enkrat uspelo uvrstiti na OI, računamo že na Rio de Janeiro. Našim hokejistom pa želim veliko športne sreče v Sočiju in verjamem, da nas bodo še naprej razveseljevali tako, kot so nas do zdaj."

Ne spreglejte