Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 12. 2021,
9.48

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Chicago Blackhawks Kyle Beach

Petek, 17. 12. 2021, 9.48

2 leti, 4 mesece

kyle beach in nhl klub sta dosegla poravnavo

Blackhawks in žrtev spolnega nadlegovanja dosegla poravnavo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Kyle Beach | Kyle Beach in Chicago Blackhawks sta dosegla poravnavo. | Foto Reuters

Kyle Beach in Chicago Blackhawks sta dosegla poravnavo.

Foto: Reuters

Hokejist Kyle Beach in njegov nekdanji klub v severnoameriški ligi NHL Chicago Blackhawks sta dosegla poravnavo v primeru spolnega nadlegovanja igralca, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Dogajanje iz leta 2010 so v ligi NHL razkrili oktobra, zaradi prikrivanja oziroma oviranja preiskave pa je takrat odstopil tudi direktor kluba Stan Bowman.

Joel Quenneville
Sportal Trener najboljše ekipe odstopil zaradi spolnega škandala

Vodstvo lige je klubu zaradi nepopolne preiskave o sumu spolnega nadlegovanja enega od igralcev leta 2010 naložilo tudi dva milijona dolarjev kazni. Bowman je takrat odstopil tudi z mesta vodje ameriške reprezentance na OI v Pekingu.

Neodvisna preiskave lige je pokazala pomanjkljiv oziroma neustrezen odziv kluba, ko se je leta 2010 eden od igralcev, v prvotnem poročilu ga niso poimensko razkrili, pritožil zaradi spolnega nadlegovanja v ekipi.

Kyle Beach
Sportal Razkrito ime žrtve spolnega nadlegovanja, ki pretresa ligo NHL

Vodstvo kluba ni ustrezno obravnavalo pritožbe

Igralec je maja 2010 vodstvu kluba sporočil, da je bil žrtev spolnega nadlegovanja takratnega trenerja za videoanalize Brada Aldricha. Bowman pa naj bi, kot je ugotovila preiskava NHL, takrat - vlogo generalnega menedžerja je prevzel leto prej - ravnal neustrezno.

Vodstvo NHL je po svoji preiskavi ugotovilo, da klub ni naredil dovolj v interni preiskavi ter da niso ustrezno obravnavali pritožbe igralca, zato so Chicagu tudi naložili denarno kazen.

Pozneje so tudi razkrili, kdo je bil žrtev. Zdaj 31-letni Kyle Beach igra v Nemčiji, v času incidenta pa je kot 20-letnik igral za podružnično ekipo Rockford IceHogs, med končnico Stanleyjevega pokala pa je z ekipo Blachawks treniral.

Dogajanje iz leta 2010 so v ligi NHL razkrili oktobra, zaradi prikrivanja oziroma oviranja preiskave pa je takrat odstopil tudi direktor kluba Stan Bowman. Odstopil je tudi trener Joel Quenneville, ki je v času škandala deloval v Chicagu, zadnje leto pa vodil Florida Panthers. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dogajanje iz leta 2010 so v ligi NHL razkrili oktobra, zaradi prikrivanja oziroma oviranja preiskave pa je takrat odstopil tudi direktor kluba Stan Bowman. Odstopil je tudi trener Joel Quenneville, ki je v času škandala deloval v Chicagu, zadnje leto pa vodil Florida Panthers. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Strani dosegli poravnavo

Kot poroča AFP, sta igralec in klub zdaj dosegla poravnavo v primeru, kar sta potrdila klub in odvetnik igralca. Hokejist je namreč zaradi tega primera proti klubu vložil tožbo zaradi neustreznega ravnanja.

"Strani sporočata, da sta po mediaciji dosegli dogovor med Blackhawks in igralcem. V klubu upamo, da bo ta odločitev prinesla mir gospodu Beachu in mu pomagala, da obrne stran v svojem življenju," so sporočili lastnika kluba Rocky in Danny Wirtz ter odvetnica Susan Loggans.

Chicago Blackhawks
Sportal Nekdanji glavni trener po izsledkih preiskave spolnega škandala še brez komentarja
Stan Bowman - Chicago Blackhawks
Sportal V Chicago Blackhawks pretres zaradi spolnega napada iz leta 2010
Ne spreglejte