Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 6. 2016,
12.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

HDD Jesenice Anže Pogačar hokej Alpska liga Nik Zupančič

Torek, 21. 6. 2016, 12.06

6 let, 6 mesecev

Dogajanje na Gorenjskem

Anže Pogačar: Želimo igralce, ki bodo hoteli igrati za Jesenice in želijo še nekaj narediti v hokeju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Anže Pogačar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Na Jesenicah so po priključitvi k Alpski ligi zavihali rokave in začeli gradnjo ekipe, ki jo bo vodil selektor slovenske reprezentance Nik Zupančič. Ogrodje moštva, v katerem sta že dva novinca, naj bi bilo znano v dveh tednih.

Železarji bodo prihodnjo sezono sodelovali v novoustanovljenem tekmovanju Alpska liga, ki združuje osem italijanskih, sedem avstrijskih in en slovenski klub. Ne želijo le sodelovati v ligi, v kateri bi najboljši lahko enakovredno parirali najslabšim EBEL-ligašem, pač pa želijo vzpostaviti konkurenčnost.

Na Jesenicah pospešeno sestavljajo igralski kader. Ogrodje naj bi bilo znano v dveh tednih, ko se bodo tudi nekateri fantje, ki so lani ob amaterski ligi INL hodili v službe, odločili, ali bodo nadaljevali hokej na višji ravni ali bodo ostali v službah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na Jesenicah pospešeno sestavljajo igralski kader. Ogrodje naj bi bilo znano v dveh tednih, ko se bodo tudi nekateri fantje, ki so lani ob amaterski ligi INL hodili v službe, odločili, ali bodo nadaljevali hokej na višji ravni ali bodo ostali v službah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Da bi sploh lahko pomislili na to, so morali proračun zvišati za sto odstotkov, na dobrega pol milijona evrov, saj se bodo stroški zvišali, poleg tega pa je, kot pravi predsednik Anže Pogačar, "treba dati tudi igralcem nekaj dohodkov, da bodo lahko z njimi prišli skozi mesec". Glavno besedo med sponzorji ima Slovenska industrija jekla, z družbo Acroni, tako da se bosta Denis Mancevič in Blaž Jasnič pridružila upravnemu odboru kluba.

Po pridobitvi sponzorjev so opravili glavno kadrovsko prioriteto in svoj trenerski štab okrepili s selektorjem risov Nikom Zupančičem, s katerim so predlansko sezono postali državni prvaki, zdaj pa postavljajo še kamenčke v igralski mozaik. Kot prva novinca sta se v Podmežaklo preselila Celjan Žan Jezovšek in Ljubljančan Jure Sotlar.

Bil je prva želja

"V prvem obdobju (drugi del sezone 2014/15, op. a.) smo se Nikom zelo dobro ujeli, ugotovili smo, da imamo podobne poglede, tako da od takrat nismo nikoli povsem prekinili vezi. Bil je naša prva želja. Potrudili smo se in ga prepričali, da smo postavili tak projekt, v katerega verjame in ki bo tudi zanj motivacija," je Pogačar v pogovoru z novinarji izrazil zadovoljstvo, da bo Zupančič spet prenašal svoje znanje na mlade, in dodal, da bo celoten trenerski štab znan do prvega avgusta, ko se bodo začeli priprave.

" Bil je naša prva želja. Potrudili smo se in ga prepričali, da smo postavili tak projekt, v katerega verjame in ki bo tudi zanj motivacija," je novega sodelovanja z Nikom Zupančičem vesel predsednik društva Anže Pogačar. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida " Bil je naša prva želja. Potrudili smo se in ga prepričali, da smo postavili tak projekt, v katerega verjame in ki bo tudi zanj motivacija," je novega sodelovanja z Nikom Zupančičem vesel predsednik društva Anže Pogačar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Že veliko prej, vsaj tako upajo, bo sestavljena ekipa, njeno ogrodje morda že v dveh tednih. Do takrat se bodo po predsednikovih besedah določeni fantje, ki so še lani igrali amatersko ligo INL in ob tem hodili v službe, odločili, ali so pripravljeni iti korak naprej: "Stvari bodo šle na višjo raven. Vsaj tri četrt ekipe bo na profesionalni ravni, če ne kar vsa. Nekateri fantje imajo službe in pri nekaterih se pojavlja dilema, ali službo pustiti in igrati naprej, ali ostati v njej in končati. Želimo si igralce, ki bodo hoteli igrati za Jesenice, ki želijo še nekaj narediti v hokeju, trdo trenirati. Prepričan sem, da je to prava pot za uspešno sezono."

Z Madžari in Avstrijci

Priprave se bodo začele z začetkom avgusta, za zdaj imajo potrjeni dve tekmi, in sicer bodo palice prekrižali z madžarskim UTE Ujpest in z drugo ekipo Celovca, ki bo prav tako igrala v Alpski ligi.

Kdo bo v sezoni 2016/17 igral v Alpski ligi?

1. Asiago Hockey 1935 (ITA)
2. Sportiva Hockey Club Fassa (ITA)
3. Hockey Club Gherdeina (ITA)
4. HC Pustertal Amateursport (ITA)
5. Ritten Sport Hockey As (ITA)
6. Sportivi Ghiaccio Cortina Hafro (ITA)
7. WSV Sterzing Eissport (ITA)
8. EC "Die Adler" Stadtwerke Kitzbühel (AUT)
9. EC Red Bull Salzburg II (AUT)
10. EHC Bregenzerwald (AUT)
11. Eishockeyclub EK Zeller Eisbären (AUT)
12. Verein Eishockey Union Feldkirch (AUT)
13. EHC Alge Elastic Lustenau (AUT)
14. EC KAC II (AUT)
15. HDD SIJ Acroni Jesenice (SLO)
16. AHC Neumarkt (ITA)


 

Ne spreglejte