Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
17.09

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings New York Rangers

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 17.09

7 let, 12 mesecev

Anže Kopitar spet prvak lige NHL!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Los Angelesa in z njimi Anže Kopitar so še drugič v treh sezonah osvojili naslov prvaka lige NHL. Po dveh podaljških so premagali New York s 3:2. Skupaj pa so v zmagah slavili s 4:1.

Z zadetkom branilca Aleca Martineza v drugem podaljšku oziroma 95. minuti pete tekme finala so Los Angeles Kings drugič v treh sezonah postali prvaki hokejske lige NHL. Končni izid je bil 3:2, v zmagah pa so Kralji New York Rangers ugnali s 4:1. Anže Kopitar, ki je igral 30 minut in sprožil tri strele, je tako v domači dvorani kot pomočnik kapetana spet dvignil sloviti Stanleyjev pokal.

Boljši začetek Kraljev Že v prvih dvajsetih minutah obračuna v dvorani Staples Center je bilo jasno, da je pred nami še ena trda in izenačena tekma finala lige NHL. Newyorčani so zagrizli, nekajkrat dobro zaposlili odlično razpoloženega domačega vratarja Jonathana Quicka, a je moral tudi na drugi strani gostujoči čuvaj mreže Henrik Lundqvist pokazati vse svoje veščine. V sedmi minuti tekme pa so za izbruh veselja na tribunah le poskrbeli Kralji. Justin Williams je izkoristil gnečo, ki sta jo pred Lundqvistovimi vrati naredila Dwight King in Jarrett Stolll in Švedu plošček pod ščitniki zbezal v gol.

Pet minut, dva gola V drugi tretjini so na kalifornijskem ledu prevladali Rangerji, ki so v 36. minuti izkoristili moža več na ledu (kaznovan je bil Dwight King) in po lepi akciji prek Chrisa Kreiderja izid izenačili. Tik pred koncem drugega dela igre sta za domače branilce pridrsala hitri Carl Hagelin in Brian Boyle, ki je zadel za vodstvo New Yorka z 2:1. Spet je bilo na ledu neenako število igralcev, le da so imeli tokrat Newyorčani moža manj (sedel je kaznovani Dominic Moore).

V tretji tretjini so se hokejisti Los Angelesa podali v silovit lov za izenačenjem in ga v 48. minuti tudi dočakali, Marian Gaborik je bil strelec, Lundqvista je na cedilu pustila obramba gostov. Kralji so še pritiskali, Newyorčani nekajkrat nevarno odgovorili, a izid se do konca rednega dela tekme ni spremenil. LA in New York sta se še tretjič v finalni seriji in tretjič v Staples Centru zapletla v podaljšek.

Odločitev v 95. minuti V prvem so bili sprva nevarnejši Rangerji, Quick pa vselej na mestu, nato so pobudo prevzeli Kralji, a se tudi Lundqvist ni pustil premagati, enkrat pa ga je rešila vratnica. Tekma se je razpletla šele v 95. minuti, ko je odločilni zadetek dosegel Alec Martinez.

Ne spreglejte