Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2016,
12.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

liga NHL hokej Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Matt Greene Anaheim Ducks

Sreda, 2. 11. 2016, 12.42

6 let, 6 mesecev

Po porazu Los Angeles Kings proti Anaheim Ducks (0:4)

Anže Kopitar samokritičen: Moral bom biti boljši

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

"Tokrat svojega dela nisem opravil dobro. Moral bom biti precej boljši," je po tretjem zaporednem porazu brez danega zadetka Los Angeles Kings del odgovornosti za negativni niz prevzel kapetan Anže Kopitar.

Vzdušje v taboru kalifornijskega kluba Los Angeles Kings je po desetih tekmah daleč od prešernega. Zgolj štiri zmage, niti ena po rednem delu, osem točk in predzadnje mesto v pacifiški diviziji, v kateri so nekateri v zadnjih letih močno napredovali, ne morejo narisati nasmeha na obraz.

Vse skupaj še dodatno kazi neučinkovita predstava na zadnjih treh obračunih, ko Kralji ob treh porazih niso zadeli niti enkrat. To se je klubu zadnjič zgodilo januarja 1969. Res je, da jim delo dodatno otežujejo poškodbe nekaterih pomembnih mož, a trener Darryl Sutter je po torkovem porazu proti Anaheim Ducks (0:4) opozoril, da bodo morali zdravi pokazati več.

LA Kings pogreša prva vratarja Jonathana Quicka (vrnil naj bi se šele prihodnje leto) in Jeffa Zatkoffa, napadalca Mariana Gaborika in Andyja Andreoffa, branilca Braydena McNabba … Pomembnejših okrepitev si ne morejo privoščiti, saj so izjemno blizu zgornji meji plačilne kapice (salary-cap).

Vrhunci tekme Los Angeles Kings : Anaheim Ducks:

Gorenjec prevzel odgovornost

S strategovimi besedami se je strinjal tudi Anže Kopitar. V novega kapetana je, sploh v trenutkih, ko moštvu ne gre, usmerjenih največ pogledov. Slovenski hokejist je po seriji brez zadetka odgovornost prevzel tudi na svoja pleča.

"Veliko je v pripravi. Prav vsak, sploh vodilni členi ekipe, z mano na čelu, bi morali vse skupaj bolje voditi. Tokrat očitno z moje strani ni bilo dovolj dobro. Moral bom biti precej boljši," je Kopitar za LA Kings Insider odgovoril na vprašanje, kaj bi ekipa morala spremeniti, da bi lažje premagovala izzive.

Težko zmagaš, če prejmeš toliko zadetkov

Ob tem je izpostavil, da se težave ne skrivajo le v neučinkovitem napadu in da bo morala tudi obramba zaigrati na višji ravni.

Anže Kopitar je odkrito priznal, da bodo morali boljše predstave prikazati tudi udarni možje LA Kings, z njim na čelu. | Foto: Getty Images Anže Kopitar je odkrito priznal, da bodo morali boljše predstave prikazati tudi udarni možje LA Kings, z njim na čelu. Foto: Getty Images

"Ni vse samo v napadu. Ne moreš pričakovati zmage, če prejmeš štiri zadetke. Poleg tega si privoščimo preveč izključitev (Anaheim je dvakrat zadel z igralcem več, op. a.). Treba bo igrati z več čustvi, bolj 'obupano', požrtvovalno, fizično. Ob vsem tem pa izpolniti načrt tekme. Takrat smo najboljši, a tega nocoj nismo pokazali. Zavedamo se, da so točke na začetku sezone prav tako pomembne kot ob koncu rednega dela. Začetek sezone ne sme biti izgovor," opozarja 29-letni slovenski osrednji napadalec, ki je na desetih tekmah dvakrat zadel in štirikrat podal.

Še nihče ni pokazal svoje najboljše igre

Matt Greene opozarja, da še noben član LA Kings v tej sezoni ni prikazal svoje najboljše igre. | Foto: Getty Images Matt Greene opozarja, da še noben član LA Kings v tej sezoni ni prikazal svoje najboljše igre. Foto: Getty Images

Na to, da bo treba predstave čim prej dvigniti na višjo raven, je opozoril tudi izkušeni branilec Matt Green.

"Mislim, da nihče od nas še ni prikazal svojega najboljšega hokeja. Verjamem, da prav vsak v naši ekipi lahko igra bolje. Treba bo dvigniti letvico in prikazati najboljše igre. Seveda bo treba večkrat zadeti. A doseganje golov je le del vsega, kar bo treba izboljšati. Od igre branilcev do boljših prehodov … Naša igra ima trenutno veliko lukenj, ki jih bo treba zakrpati," 33-letnik želi iz sebe in soigralcev privabiti najboljše predstave.

Priložnost za to bo že v petek, ko v kalifornijski Staples Center prihajajo aktualni prvaki, hokejisti Pittsburgh Penguins.

Lestvica zahodne konference:

1.      Edmonton Oilers 10 tekem – 15 točk

2.      Minnesota Wild 10 – 13

3.      Chicago Blackhawks 10 – 13

4.      San Jose Sharks 10 – 12

5.      St. Louis Blues 10 – 12

6.      Anaheim Ducks 10 – 10

7.      Vancouver Canucks 9 – 9

8.      Calgary Flames 11 – 9

9.      Colorado Avalanche 8 – 8

10.  Dallas Stars 9 – 8

11.  Winnipeg Jets 10 – 8

12.  Los Angeles Kings 10 – 8

13.  Nashville Predators 9 – 7

14.  Arizona Coyotes 9 - 6

Ne spreglejte