Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2016,
11.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca hokej Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 29. 4. 2016, 11.11

6 let, 6 mesecev

Anže Kopitar: Imeli smo drugačne načrte. Krivda je samo naša.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

"Vedeli smo, da lahko premagamo San Jose, a na koncu naša igra ni bila na ravni, na kateri bi morala biti, da bi to lahko naredili," je glavni razlog za izpad v prvem krogu končnice navedel Anže Kopitar, ki se je še tretjič zapored znašel med trojico kandidatov za Selke Trophy.

Hokejisti Los Angeles Kings so, potem ko so leta 2014 v zrak dvignili Stanleyje pokal, še drugič zapored hitro končali sezono. Ne tako hitro kot lani, ko sploh niso videli izločilnih bojev, a tudi tako hitrega izpada – v prvi seriji končnice jih je zaustavil San Jose – niso pričakovali.

 

"Seveda ne. Imeli smo druge načrte. Vedeli smo, da lahko premagamo San Jose, a na koncu naša igra ni bila na ravni, na kateri bi morala biti, da bi to lahko naredili. Zavedamo se, da je bila krivda samo naša. Včasih se zgodi tudi to, moramo pa pohvaliti San Jose, saj so odigrali zelo dobro serijo in so zasluženo napredovali," je po izpadu za svojo uradno spletno stran dejal Anže Kopitar. Podrobnih analiz, kaj je šlo narobe, v klubu še niso delali. Kot pravi naš hokejist, čas za te šele prihaja.

Kopitar spet med tremi kandidati za Selke Trophy

Anže Kopitar (Los Angeles Kings), Patrice Bergeron (Boston Bruins) in Ryan Kesler (Anaheim Ducks) je trojica finalistov v izboru za letošnjo nagrado Franka J. Selkeja, ki jo v ligi NHL podeljujejo napadalcu, ki se je v sezoni najbolj izkazal tudi v obrambnih nalogah.

Anže Kopitar je spet v ožjem izboru za nagrado za najboljšega obrambnega napadalca sezone. Bo tokrat priznanje le pripadlo njemu? | Foto: Anže Kopitar je spet v ožjem izboru za nagrado za najboljšega obrambnega napadalca sezone. Bo tokrat priznanje le pripadlo njemu?

Bergeron je za nagrado za najboljšega obrambnega napadalca nominiran že petič zapored, omenjeno lovoriko pa je prejel trikrat v zadnjih štirih letih. Za Kopitarja je to tretja zaporedna nominacija, Kessler pa za nagrado kandidira četrtič v karieri.

Zmagovalec bo znan 22. junija, ko bodo v Las Vegasu podelili vsa priznanja za sezono 2015/16.

Vsak, ki pride v končnico, ima možnost za zmago

Ne le izpad Kraljev, v prvem krogu končnice so izpadli tudi branilci naslova Chicago Blackhawks, na koncu je brez napredovanja ostal tudi Anaheim. Ga je razplet v katerem od konferenčnih četrtfinalov presenetil?

"Odkrito povedano, ni nobenih prevelikih presenečenj. Vse ekipe, ki pridejo v končnico, imajo možnosti za zmago. Malo več sreče, dober odbitek ploščka, to se vse pozna. Nekdo ima malo več sreče, drugi malo več smole in stvar se odvije, kot se," razmišlja 28-letni Gorenjec in dodaja, da bo boj za prvaka izjemno vroč: "Kaj pa vem. Mislim, da bo zelo izenačeno. Veliko bo odvisnega od igre z igralcem več. Tisti, ki bo boljši v tej prvini, bo zmagal."

O prvem krogu končnice in konferenčnem polfinalu med Washingtonom in Pittsburgom:

"Na zahodu je Dallas vsekakor zasluženo napredoval, prav tako Nashville in San Jose. St. Louis je imel dober dvoboj s Chicagom, na koncu pa mislim, da je zasluženo napredoval. Na vzhodu je Tampa dokaj hitro odpravila Detroit, Islandersi so premagali Florido, morda malo nepričakovano, ker je bil Florida višje uvrščena. Washington je zelo prepričljivo šel čez Philadelphio, prav tako Pittsburg čez Rangerse. Morda je bila samo ta serija končana hitro oz. nihče ni pričakoval takšnega razpleta.

Serija (konferenčnega polfinala med Washingtonom Aleksandra Ovečkina in Pittsburgom Sidneyja Crosbyja, op. a.) je malce bolj “napihnjena” zaradi dveh zvezdnikov, ki bosta igrala eden proti drugemu. To je dobro za naš šport. Morda se v prenose vklopi še kdo, naša igra se bo morda še bolj razvila in razširila."

Daljše poletje s hokejsko akademijo


Julija bo znanje spet prenašal na mlade upe. Tokrat na Bledu v družbi Tomaža Razingarja, s katerim bosta premierno vodila skupno hokejsko akademijo.
 | Foto: Julija bo znanje spet prenašal na mlade upe. Tokrat na Bledu v družbi Tomaža Razingarja, s katerim bosta premierno vodila skupno hokejsko akademijo.

Hiter konec sezone Kalifornijcev bo Kopitarju prinesel nekaj več poletnih užitkov, a prav veliko se ne bo spremenilo: "Nič dosti drugače ne bo kot prejšnja poletja. Res je, da je malce daljše, a včasih tako je. Včasih hitro izpadeš, včasih se vse skupaj izide. Najprej počitek, nato pa priprave na novo sezono."

Ob pripravah na novo sezono pa ga ob zdaj že tradicionalnem dobrodelnem golf turnirju čaka še Hokejska akademija, ki jo na Bledu premierno organizirata s Tomažem Razingarjem: "Upam, da bo lepo steklo in se bo vse lepo odvijalo. Za oba bo to nekaj novega in upam, da bo šlo tako, kot smo si zamislili in da bodo otroci uživali."

 

Uskladiti urnik za naporen september

Še preden bo centralni napadalec zadrsal v novo sezono najmočnejše hokejske lige, bo sredi septembra nosil dres Evrope na Svetovnem pokalu v Kanadi. V začetku septembra pa se bo Slovenija v Minsku na olimpijskih kvalifikacijah srečala z Belorusijo, Dansko in Poljsko. Mu bo uspelo uskladiti vse obveznosti?

Sredi septembra bo na Svetovnem pokalu nosil dres Evrope, v začetku septembra pa bi lahko pomagal tudi Sloveniji na olimpijskih kvalifikacijah v Minsku. | Foto: Sredi septembra bo na Svetovnem pokalu nosil dres Evrope, v začetku septembra pa bi lahko pomagal tudi Sloveniji na olimpijskih kvalifikacijah v Minsku.

"V vse skupaj se moram poglobiti in pripraviti urnik, ki bo najbolj optimalen zame in za moje priprave na novo sezono. Mislim, da se bo vse skupaj lepo izšlo," je za svojo stran še diplomatsko odgovoril Kopitar, ki informacij o tem, ali bodo NHL-ovci na olimpijskih igrah leta 2018 v Pjongčangu lahko nastopili, še nima.

Ne spreglejte