Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 6. 2013,
21.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 8. 6. 2013, 21.49

8 let

Američanom zlato, Slovenija v divizijo I

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Američani so na svetovnem prvenstvu v inline hokeju v nemškem Dresdnu osvojili zlato medaljo, potem ko so v današnjem finalu elitne skupine premagali Švedsko s 6:3.

Slovenija je po eni zmagi in dveh porazih v predtekmovanju izgubila tudi odločilno tekmo za obstanek med najboljšimi osmimi ekipami na svetu in bo naslednje leto igrala v diviziji I. Na SP, ki je ta teden potekalo v Dresdnu, so tekmovale ekipe v elitni skupini in tiste v diviziji I. Med elitno osmerico je Slovenija v predtekmovanju igrala s Kanado, ZDA in Slovaško. V uvodni tekmi je izgubila s poznejšimi svetovnimi prvaki Američani s 3:13, nato je premagala Slovaško s 4:3 po kazenskih strelih, v zadnjem predtekmovalnem dvoboju pa je doživela še poraz s Kanado s 3:10.

Slovence je tako čakal boj za razvrstitev od 5. do 8. mesta, kjer so morali priznati premoč še Švedski s 3:12, danes pa so v odločilni tekmi za obstanek med elito izgubili še s Finsko s 3:8, tako da so tekmovanje končali na osmem mestu in se bodo naslednje leto merili v nižji skupini. Iz te pa bo med najboljše napredovala Velika Britanija, ki je v odločilni tekmi za prvo mesto premagala Avstrijo s 5:1.

V velikem finalu so bili Američani s 6:3 boljši od Švedske ter so si zagotovili že šesti naslov prvakov v hokeju na rolerjih. V boju za bron pa so Kanadčani s 5:1 premagali Slovake. V petkovih polfinalnih tekmah je Švedska z 10:5 premagala Kanado, Američani so bili od Slovakov boljši z 11:4.

Slovenske barve so v Nemčiji pod vodstvom trenerja Roka Rojška branili Peter Škrabelj, Matevž Grabnar, Nejc Berlisk, Matevž Erman, Žiga Grahut, Denis Kadič, Gregor Koblar, Matic Kralj, Anže Kurlat, Ken Ograjenšek, Matic Podlipnik, Aleš Remar in Jaka Zupanc.

Ne spreglejte