Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 3. 2019,
16.46

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija

Petek, 15. 3. 2019, 16.46

5 let, 1 mesec

Izbor četrtfinalnih nasprotnikov Alpske lige

Olimpija se je izognila Jesenicam in izbrala podprvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

2

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi | HK SŽ Olimpija, ki jo trenira Jure Vnuk, si je za četrtfinalnega nasprotnika izbrali Ritten Baum. | Foto Peter Podobnik/Sportida

HK SŽ Olimpija, ki jo trenira Jure Vnuk, si je za četrtfinalnega nasprotnika izbrali Ritten Baum.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Najboljši trije iz rednega dela Alpske lige so sami izbirali tekmece v četrtfinalu in HK SŽ Olimpija si je za prvega tekmeca v končnici zaželela Ritten. Tako se je izognila seriji večnih derbijev z Jesenicami. Železarjev ni izbrala niti Val Pusteria niti Red Bull Salznurg II, za polfinalno vstopnico se bodo Gorenjci pomerili z branilcem naslova Asiagom. Val Pusteria se bo pomerila s Cortino, Red Bull Salzburg II je izbral Lustenau. Moštva v četrtfinalu igrajo na štiri zmage. 

Olimpija Jesenice
Sportal Jeseničani izločili selektorja in zadrsali v alpsko končnico

Le še nekaj dni nas loči od začetka končnice Alpske lige, v kateri bomo tudi v tej sezoni videli dva slovenska predstavnika, HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice.

Najboljše štiri ekipe rednega dela Val Pusteria, HK SŽ Olimpija, Red Bull Salzburg II in prvak Asiago so se v četrtfinale uvrstile neposredno po 40. krogih, preostale štiri Jesenice, podprvak Ritten, Lustenau in Cortina pa so si četrtfinalno vstopnico zagotovili v dodatnih bojih.

Olimpija izbrala podprvake

Najboljši trije Val Pusteria, Olimpija in Salzburg so danes v tem vrstnem redu odločili, s kom se bodo pomerili v tekmi za polfinale. Izbirali so med kvartetom, ki je za četrtfinale moral v dodatne boje. Olimpija se je izognila spopadu z večnimi tekmeci Jeseničani in izbrala Ritten, s katerim se je letos srečala dvakrat in obakrat slavila s 5:1.

Salzburžani so izbrali Lustenau, Val Pusteria pa Cortino. Jeseničani so tako ostali Asiagu, ki ni imel možnosti izbire. Železarji in prvaki so v tej sezoni dvakrat prekrižali palice, obakrat je bilo tesno. Na prvi tekmi so po podaljšku slavili Gorenjci (2:1), na drugi pa po kazenskih strelih Italijani (3:2).

tomaž vnuk | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Prevladal je pragmatizem

"Za izbor nasprotnika v četrtfinalu sva se po posvetu odločila s predsednikom kluba glede na možnosti izbire, saj smo izbirali kot drugi. V klubu želimo kar najbolj slediti ciljem, ki smo si jih zadali pred sezono, zato smo se odločili za ekipo Rittner Buam, s katero imamo najboljši izkupiček v medsebojnih obračunih," je odločitev o izboru tekmeca pojasnil Tomaž Vnuk, direktor SŽ Olimpije. STA

Jeseničani lani pogumnejši

Lani je bila zgodba s slovenskima tekmecema drugačna. Jeseničani so skozi celotno sezono premagovali Olimpijo, ki v tej sezoni proti železarjem, ki v zadnjih tednih delujejo precej bolj nevarno, še ni izgubila. Gorenjsko moštvo je nato za četrtfinalnega nasprotnika izbralo prav Ljubljančane in jih s 4:0 v zmagah tudi izločilo.

Olimpija je v tej sezoni na vseh tekmah premagala Jesenice, ki so v zadnjem času ujele pravi ritem in delujejo precej bolje. V četrtfinalu slovenskega derbija ne bo. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Olimpija je v tej sezoni na vseh tekmah premagala Jesenice, ki so v zadnjem času ujele pravi ritem in delujejo precej bolje. V četrtfinalu slovenskega derbija ne bo. Foto: Žiga Zupan/Sportida Prve tekme četrtfinala bodo 18. marca. Ljubljančani bodo prvo domačo tekmo tako igrali v ponedeljek ob 19.15, Jeseničani pa v sredo ob 19. uri.

V četrtfinalu Alpske lige bodo igrali na štiri zmage. Igralni dnevi so: 18., 20., 22., 24., 26., 28. in 30. marec.

Četrtfinale, Alpska liga:

Ponedeljek, 18. marec
Val Pusteria (1) - Cortina (10)
19.15 HK SŽ Olimpija (2) - Ritten (5)
Red Bull Salzburg II (3) - Lustenau (6)
Asiago (4) - HDD Sij Acroni Jesenice (8)

*V četrtfinalu igrajo na štiri zmage; igralni dnevi so: 18., 20., 22., 24. marec; če bo treba, 26., 28., 30. marec.

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kralji poraženi na domačem ledu, tokrat je bil boljši Nashville
slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled
Sportal Mesec in pol pred vrhuncem: kdo se veseli in komu ni do smeha?
Ne spreglejte