Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2019,
23.04

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

Natisni članek

Alpska liga HDD Jesenice HK Olimpija Ritten Asiago

Ponedeljek, 18. 3. 2019, 23.04

5 let, 1 mesec

Alpska liga, četrtfinale, prve tekme

Olimpija in Jesenice končnico začela z zmago, gorenjsko slavje z grenkim priokusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66
Miha Zajc Aleš Mušič HK SŽ Olimpija HDD Jesenice | Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi ugnala Ritten. Dva zadetka je prispeval kapetan Aleš Mušič. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi ugnala Ritten. Dva zadetka je prispeval kapetan Aleš Mušič.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so četrtfinalno serijo Alpske lige, v kateri igrajo na štiri zmage, začeli z zmago s 3:0 nad podprvakom Rittnom, ki so si ga za četrtfinalnega nasprotnika izbrali sami. Slavili so tudi člani HDD Sij Acroni Jesenice, ki so na gostovanju pri prvaku Asiagu zmagali z 2:1. Železarji so bili po srečanju v skrbeh, saj se je poškodoval prvi strelec moštva Tadej Čimžar.

Acroni Jesenice SŽ Olimpija Alpska liga derbi
Sportal Olimpija se je izognila Jesenicam in izbrala podprvaka

Tako kot v lanski sezoni tudi v letošnji v četrtfinalu Alpske lige spremljamo oba slovenska kluba. Lani sta se pomerila med seboj, saj so Jeseničani za četrtfinalnega tekmeca izbrali Ljubljančane. Letos so lahko izbirali zeleno-beli, a se niso odločili za železarje, temveč  za podprvaka Ritten, ki je sezono slabo začel, nadaljeval pa precej bolje.

Olimpija je z italijanskim moštvom v rednem delu dvakrat prekrižala palice in dvakrat zmagala s 5:1, dobila pa tudi prvo četrtfinalno tekmo na domačem ledu. Zmaji so imeli v prvih dveh tretjinah strelsko premoč, a je gostujoči vratar Thomas Tragust vse do 35. minute ohranjal mrežo nedotaknjeno. Takrat ga je ugnal kapetan zmajev Aleš Mušič. Le tri minute zatem je ljubljanska ekipa izkoristila igralca več, na 2:0 je zvišal Miha Zajc. Rezultat je na semaforju vztrajal vse do pol minute pred koncem obračuna. Gostje so priključek lovili brez vratarja, njihove upe pa je s svojim drugim zadetkom, tokrat v prazno mrežo, dokončno pokopal Mušič.

V zeleno-belem taboru se je izkazal vratar Žan Us, zaustavil je vseh 23 strelov Italijanov, Olimpija jih je sprožila 44.

Naslednja tekma bo v sredo v Renonu.

Jeseničani so na prvi tekmi pri prvaku slavili z 2:1, a zmaga je imela grenak priokus, saj se je poškodoval Tadej Čimžar. | Foto: Urban Meglič/Sportida Jeseničani so na prvi tekmi pri prvaku slavili z 2:1, a zmaga je imela grenak priokus, saj se je poškodoval Tadej Čimžar. Foto: Urban Meglič/Sportida

Železarji strli prvaka

Jeseničani niso imeli pravice izbire. Ker jih nobeden od prvi treh moštev ni izbral, jim je v četrtfinalu pripadel prvak Asiago. Ekipi sta se letos srečali dvakrat, obakrat je bilo tesno. Ena tekma se je končala po podaljšku, druga pa po kazenskih strelih. Vsako moštvo je zmagalo enkrat.

Tudi na tretji tekmi sezone je bilo med nasprotnikoma izjemno vroče. Gorenjci so prek Gašperja Glaviča povedli v 12. minuti, nato pa sredi srečanja gostiteljem dopustili, da so izenačili kljub igralcu manj. Ko je že kazalo, da se tudi tretja tekma ne bo končala po rednem delu, je v 58. minuti zadel Jaka Sodja in poskrbel za zmagoslavje železarjev, ki ga je skazila poškodba enega pomembnejših članov napada Tadeja Čimžarja. Minuto pred koncem je vanj grdo naletel Anthony Bardaro, oba igralca sta predčasno končala srečanje. Čimžar zaradi poškodbe, Bardaro zaradi kazni.

Druga tekma bo v sredo na Jesenicah.

Najboljša ekipa rednega dela Val Pusteria zgolj z 1:0 premagala Cortino, Red Bull Salzburg II pa je po zaostanku z 0:2 proti Lustenauu priredil preobrat in zmagal s 3:2.

V polfinale bodo napredovala moštva, ki bodo prva prišla do štirih zmag.

Alpska liga, četrtfinale, prve tekme

*igrajo na štiri zmage
**igralni dnevi: 18., 20., 22., 24. marec; če bo treba, 26., 28. in 30. marec
 

Preberite še:

 
Olimpija Jesenice
Sportal Jeseničani izločili selektorja in zadrsali v alpsko končnico
Ne spreglejte